Deprem Bölgesi̇ndeki̇ Veli̇lere Psi̇koeği̇ti̇m Destek Programı

Spread the love

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINCA DEPREM BÖLGESİNDEKİ VELİLERE YÖNELİK “ZORLAYICI YAŞAM OLAYLARI SONRASI VELİ PSİKOEĞİTİM PROGRAMI” HAZIRLANDI.

Deprem Bölgesi̇ndeki̇ Veli̇lere Psi̇koeği̇ti̇m Destek Programı
Yayınlama: 28.09.2023
A+
A-
Spread the love

Milli Eğitim Bakanlığınca deprem bölgesindeki velilere yönelik “Zorlayıcı Yaşam Olayları Sonrası Veli Psikoeğitim Programı” hazırlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce travmatik olaylar sonrasında velilerin zorlayıcı olaylar ile baş etme becerilerini güçlendirmek için psikoeğitim programı hazırlandı. Üç oturum olarak hazırlanan program, “Stres Tepkilerinin Farkındalığı, Olumlu Başa Çıkma ve Geleceğe Yönelik İyimserlik” temalarından oluşuyor. Velilere travma sonrası sunulan psikososyal destek programıyla travmanın psikolojik ve sosyal etkisi değerlendirilerek velilerin stres belirtilerinin azaltılması ve psikolojik dayanıklılıklarının artırılması, desteğin sürekliliğini sağlayarak uzun vadeli ruh sağlığı sorunlarının oluşmasının önlenmesi hedefleniyor.

Söz konusu program, 2023-2024 eğitim öğretim yılının başlaması ile öncelikle deprem bölgesindeki velilere yapılacak çalışmalarda yararlanılmak üzere rehber öğretmen ve psikolojik danışmanların kullanımına sunuldu.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.