Deni̇zli̇ Tandır Kebabının Ustaları Fast Food Tüketi̇mi̇ne Karşı Uyardı

Spread the love

DENİZLİ’DE GENÇLERİ COĞRAFİ İŞARET TESCİLLİ GELENEKSEL TANDIR KEBABIYLA BULUŞTURAN KEBAP USTALARI, FAST FOOD KÜLTÜRÜNE KARŞI UYARIDA BULUNDU. DENİZLİ TANDIR KEBABINI ÖNE ÇIKAN DOĞAL İÇERİĞİ VE BENZERSİZ LEZZETİNİN SAĞLIKLI BESLENME AÇISINDAN TERCİH EDİLMESİ İSTENDİ.

Deni̇zli̇ Tandır Kebabının Ustaları Fast Food Tüketi̇mi̇ne Karşı Uyardı
Yayınlama: 07.06.2024
A+
A-
Spread the love

DENİZLİ (İHA) – Denizli’de gençleri coğrafi işaret tescilli geleneksel tandır kebabıyla buluşturan kebap ustaları, fast food kültürüne karşı uyarıda bulundu. Denizli Tandır Kebabını öne çıkan doğal içeriği ve benzersiz lezzetinin sağlıklı beslenme açısından tercih edilmesi istendi.

Denizli’nin eşsiz lezzetleri arasında öne çıkan Tandır Kebabı, şehrin gururu haline geldi. Denizli Tandır Kebabının önemli isimleri olan aynı zamanda lezzetlerini Denizli Kebap Evi’nde müşterilerine sunan kebap ustaları Mehmet Aslantürk, Durmuş Şahin ve Sadık Olpak, bu lezzetin önemine dikkat çekerek, gençleri fast food kültüründen uzaklaşmaya ve geleneksel tandır kebabını denemeye davet etti. Aslantürk, kebabın hazırlanışında sakız ağacının önemini vurgularken, Şahin de kebabın natürel içeriğini ve elle yenmesini önemsiyor. Sadık Olpak ise Denizli’nin tarihi lezzeti olan Denizli Tandır Kebabının eşsiz tat ve sağlık açısından önemini vurguluyor.

Denizli Tandır Kebabının sadece bir yemek değil, şehrin bir mirası olduğuna dikkat çeken kebap ustası Mehmet Aslantürk, “Denizli’nin meşhur kebabının sakız ağacı ile pişmesi önemlidir. Süt kuzusu olması lazım ve 6-7 aylık kuzulardan Kebabımızı yaparız. Tabi Kebabımız mutlaka elle yenir ve burada ustayı dahil edersek hepsi lezzette bir etkisi var. Yeni yetişen gençler, hamburger, pizza, lahmacunu da yiyebilir ama Denizli Tandır Kebabını da yemelerini öneririz. İki gıda arasında para yönünden çok fazla fark yok. Vatandaşlarımızın et ve kebap yemeklerinin sağlıkları açısından daha fayda olacağını düşünüyorum” dedi.

Gençlerin sağlıklı ve yerel lezzetlere yönelmesi konusunda teşvik edilmesi gerektiğine değinen kebap işletmecisi Durmuş Olpak da “Denizli Tandır Kebabı’mız, süt kuzusundan yapılır. 20 kilo civarında, natürel ve hiçbir katkı maddesi yok. Sakız odundan pişer. Bizim kebabımız elle yenir ve çatal ile bıçak kullanılmaz. Hamburger mi yerim yoksa kebap mi yerim diye sorarsan mutlaka kebap yerim. Sağlık ve lezzeti başta olmak üzere her türlü yönden kebap daha iyidir. Fiyatta da fazla farkı yok. Ben gençlere tavsiye ederim. Gençler en azından denemesini tavsiye ederim. Müşterilerimiz yağlı az yağlı nasıl isterse söylesin ve istediği şekilde servis ederiz. Bence hamburger ve pizza yiyeceğine gelsin kebap yesin” ifadelerini kullandı.

Akranları başta olmak üzere tüm müşterilerine Denizli Tandır Kebabını denemeleri için Denizli Kebap Evi’ne davet eden Sadık Olpak ise “Tarihi bir lezzete dayanan Denizli’mizin meşhur Tandır Kebabı, ayrıcalıklı bir lezzettir. Onun tat bakımında eşi benzeri yoktur. Kendi akranlarımız genellikle fast food gıdalar tüketiyor. Kendi tercihleri ama en azından Denizli Tandır Kebabını yemelerini öneririz. Dışarı çıktığımız zaman arkadaşlarımız fast food yemeye davet ediyor ama ben de kendilerini önce buraya davet ediyorum. Beğenmezseler sonra kendilerinin önerdiğini ben ısmarlayacağım diyorum. Onun karşılığında gelip, yiyorlar ve çok şükür beğeniyorlar” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.