Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çi̇nli̇ Ve Belaruslu Mevki̇daşlarıyla Görüştü

Spread the love

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ÇİNLİ VE BELARUSLU MEVKİDAŞLARIYLA GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çi̇nli̇ Ve Belaruslu Mevki̇daşlarıyla Görüştü
Yayınlama: 04.07.2024
A+
A-
Spread the love

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan temasları çerçevesinde Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ve Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan’da diplomasi trafiğini sürdürüyor. Erdoğan, başkent Astana’da düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) 24’üncü Devlet Başkanları Zirvesi öncesi Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ve Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko ile görüştü. Erdoğan ve Jinping ile gerçekleştirdiği görüşmede Türkiye ile Çin ikili ilişkileri, Ukrayna-Rusya Savaşı, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları, küresel ve bölgesel gelişmeler ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede Türkiye’nin Çin ile ilişkilerinin her alanda geliştirilmesi için atılan adımların artarak devam etmesinin hedeflendiğini, bunun iki ülkeye de kazandıracağını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna-Rusya Savaşı ile İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarının bölgesel ve küresel düzeyde yayılma tehlikesinin son derece önemli olduğunu, buna karşı uluslararası toplumun etkin tedbirler alması gerektiğini belirtti.

Lukaşenko ile görüşme

Erdoğan ve Lukaşenko tarafından gerçekleştirilen görüşmede Türkiye ile Belarus ikili ilişkileri, Ukrayna-Rusya savaşının etkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Ukrayna-Rusya arasında devam eden savaşı durdurmak için atılması gereken adımlar bulunduğunu, sağlam bir barış zemini inşa edilmesi halinde savaşın durdurulabileceğine inandığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin barış için çaba göstermeye devam edeceğini, bu konuda her iki tarafla samimi temasların süreceğini belirtti.

Erdoğan Astana temasları çerçevesinde günün erken saatlerinde Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani ve Moğolistan Cumhurbaşkanı Ukhnaagiin Khurelsukh ile bir araya gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün ise, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmüştü.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.