Çağfen Koleji̇ Kurucu Temsi̇lci̇si̇ Zengi̇nden Yaz Tati̇li̇ Tavsi̇yeleri̇nde Bulundu

Spread the love

ESKİŞEHİR ÇAĞFEN KOLEJİ KURUCU TEMSİLCİSİ SERKAN CAN ZENGİN, KARNESİNİ ALAN VE YAZ TATİLİNE ÇIKAN ÖĞRENCİLER VE AİLELERİNE VERİMLİ VAKİT GEÇİRMEK KONUSUNDA TAVSİYELERDE BULUNDU.

Çağfen Koleji̇ Kurucu Temsi̇lci̇si̇ Zengi̇nden Yaz Tati̇li̇ Tavsi̇yeleri̇nde Bulundu
Yayınlama: 20.06.2024
A+
A-
Spread the love

Eskişehir Çağfen Koleji Kurucu Temsilcisi Serkan Can Zengin, karnesini alan ve yaz tatiline çıkan öğrenciler ve ailelerine verimli vakit geçirmek konusunda tavsiyelerde bulundu.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı tamamlanırken, öğrencilerin yaz tatili başladı. Karnelerini alan öğrencelerin büyük bir bölümü yorucu geçen eğitim öğretim yılı sonrası yaz tatilini dinlenmeyi planlarken bazıları ise ders çalışmaya devam ediyor. Eskişehir Çağfen Koleji Kurucu Temsilcisi Serkan Can Zengin, veliler ve öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Velilere, karnelere göre çocuklarına tepki göstermemesini isteyen Zengin, “Karne bir sonuç belgesi değildir, bir süreç belgesidir” dedi. Çocukların kendilerini yazın geliştirmesini gerektiğini aktaran Serkan Can Zengin, yabancı dilin ve aktivitelerin önemine değindi. Zengin, sınavlara hazırlanan öğrencilerin uzmanların önerdiği sürede çalışmalarını tavsiye etti.

“Karne sadece bir kâğıttan oluşur”

Karneleri alan öğrencilere ve ailelerine tavsiyelerde bulunan Eskişehir Çağfen Koleji Kurucu Temsilcisi Serkan Can Zengin, “Her karne bir sonuç belgesi değildir, bir süreç belgesidir. Öncelikle çocukları sevgiye ve her zaman kabul görmüşlüğe ihtiyaçları var. Karne sadece bir kâğıttan oluşur, öğrencilerin yazın geçirmesi gereken en başlıca yapmaları gereken konu ise okuma-yazma becerilerini iyice geliştirmeleri gerekiyor. Temel yetenekleri üzerine çalışmaları lazım. Nedir bu? Ev ekonomisi, gelişim becerileri, diyalog, yazı yazma gibi aktivite ve etkinliklerle yaz ayları geçirmeleri gerekiyor. Yaz bir dinlenme zamanı aynı zamanda kendini tanıma zamanıdır. Bu yüzden yazın akademik olarak ders çalışmak yerine becerilerini geliştirebileceği kavramlar ve yetenekler üstüne gitmeleri en doğrusudur” dedi.

“6 saat boyunca da bir İngilizce film izleyebilirsiniz”

Yaz tatilinde özellikle sınava hazırlanacak öğrencilerin nasıl verimli bir biçimde zamanını değerlendireceği konusunda Eskişehir Çağfen Koleji Kurucu Temsilcisi Serkan Can Zengin şöyle konuştu:

“Eğer sınava hazırlık sınıfındaysanız o zaman ders çalışmanız evet fazla olabilir. Bunu zaten birçok uzman söylüyor. Günde iki saat ile dört saat arası ders çalışmak olabilir. Ama sınava hazırlanmıyorsanız yılı tekrar etmeniz, yabancı dile önem vermelisiniz. Yabancı dilin bir süresi yok çünkü o akademik ders değil yani 6 saat boyunca da bir İngilizce film izleyebilirsiniz, çizgi film izleyebilirsiniz, kitap okuyabilirsiniz. O yüzden yabancı dil, yani 2. dil, 3. dile yönelmesi çocuğum, bir basketbol öğrenmek ders değil üç saatte oynayabilir, 15 dakika da oynayabilir. Tavsiyem şu; haftada 1-2 gün ikişer, üçer saat akademik dersleri tekrarı, geri kalan zamanlarda ise kendini tanıma ve becerileri geliştirmek için yapacağı etkinlikler ile geçirmeliler.”

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.