Büyükşehi̇r Kurslarına Büyük İlgi̇

Spread the love

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KADINLARIN HAYATIN HER ALANINDA AKTİF ROL ALMALARINI TEŞVİK ETMEK ADINA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR. SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ BAŞKANLIĞINA BAĞLI KADIKÖY AİLE YAŞAM MERKEZİ (PAŞA KONAKLARI), SADİ TEKKESİ AİLE YAŞAM MERKEZİ, AMİSOS AİLE YAŞAM MERKEZİ VE MİLLET BAHÇESİ HANIMLAR LOKALİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLEN KURSLARA KATILAN KADINLAR, ALDIKLARI EĞİTİMLERLE HEM AİLE EKONOMİLERİNE KATKI SUNUYOR HEM DE KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURMANIN GURURUNU YAŞIYORLAR. KUR’AN-I KERİM, TAKI TASARIMI, SEPET ÖRÜCÜLÜĞÜ, AMİGURUMİ, SERAMİK, MOZAİK, ÇİNİ, HALI VE KİLİM DOKUMA, GİYİM ATÖLYESİ, MUHASEBE, İŞARET DİLİ, EL NAKIŞLARI, AHŞAP BOYAMA, TIĞ VE ŞİŞ ÖRÜCÜLÜĞÜ GİBİ GENİŞ BİR YELPAZEDE DÜZENLENEN KURSLARA, 2023 YILINDA TOPLAM BİN KADIN KATILDI.

Büyükşehi̇r Kurslarına Büyük İlgi̇
Yayınlama: 12.06.2024
A+
A-
Spread the love

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen el sanatları kurslarına yaklaşık bin kursiyer katıldı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı Kadıköy Aile Yaşam Merkezi (Paşa Konakları), Sadi Tekkesi Aile Yaşam Merkezi, Amisos Aile Yaşam Merkezi ve Millet Bahçesi Hanımlar Lokalinde gerçekleştirilen kurslara katılan kadınlar, aldıkları eğitimlerle hem aile ekonomilerine katkı sunuyor hem de kendi ayakları üzerinde durmanın gururunu yaşıyorlar. Kur’an-ı Kerim, takı tasarımı, sepet örücülüğü, amigurumi, seramik, mozaik, çini, halı ve kilim dokuma, giyim atölyesi, muhasebe, işaret dili, el nakışları, ahşap boyama, tığ ve şiş örücülüğü gibi geniş bir yelpazede düzenlenen kurslara, 2023 yılında toplam bin kadın katıldı.

“Her zaman kadınlarımızın yanındayız”

Kadınların toplumun temel yapı taşı olduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Toplumumuzun temel direği olan kadınlarımızın sosyal yaşamın her alanında olmaları çok kıymetli. Biz hayata geçirdiğimiz her projede kadın, erkek, genç, yaşlı demeden her kesime hitap eden bir yaklaşımla hareket etmeye devam ediyoruz. İnsanların mutlu olduğu, kendilerini geliştirme imkanı bulduğu alanları oluşturmak bizlerin vazifesi. Kadınlarımıza yönelik Büyükşehir Belediyemizde hayata geçirilen kurslar da bu kapsamda çok değerli. Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak, kadınlarımızın güçlenmesi ve kendilerini geliştirmesi için çeşitli projeler ve destekler sunmaya devam edeceğiz. Kadınlarımızın el becerilerini ve yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olmak, onların ekonomik bağımsızlığını kazanmalarına ve toplumsal hayatta daha aktif rol almalarına destek olmak önceliklerimiz arasında. Bundan sonrasında da kadınlarımızın, tüm hemşehrilerimizin yanında olarak hareket etmeyi sürdüreceğiz. Her zaman belirttiğimiz gibi bizim önceliğimiz insanımız ve onun mutluluğu” dedi.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.