Buüden Savunma Sanayi̇i̇ Projeleri̇ne Özel Destek

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ (BUÜ) BALİSTİK KORUYUCU MALZEME GELİŞTİRME, YENİ NESİL MALZEME GELİŞTİRME VE MALZEME KARAKTERİZASYONU KONULARINDA ÖZEL SEKTÖRLE İŞBİRLİĞİ YAPACAK. GELİŞTİRİLECEK ÜRÜNLER TSK, EMNİYET, JANDARMA VE DİĞER TÜM OPERASYONEL BİRİMLERİN HİZMETİNE SUNULACAK.

Buüden Savunma Sanayi̇i̇ Projeleri̇ne Özel Destek
resim yükle
Yayınlama: 02.10.2024
A+
A-

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) balistik koruyucu malzeme geliştirme, yeni nesil malzeme geliştirme ve malzeme karakterizasyonu konularında özel sektörle işbirliği yapacak. Geliştirilecek ürünler TSK, emniyet, jandarma ve diğer tüm operasyonel birimlerin hizmetine sunulacak.

BUÜ Rektörlüğü, BUÜ Uygulamalı Mekanik ve İleri Malzemeler Araştırma Grubu ile SKY Composite Teknoloji ve Sanayi Ticaret A.Ş. arasında başta savunma, havacılık, enerji ve kimya sektörlerine yönelik iş birliği anlaşması yapıldı. Hazırlanan protokole Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ile Sky Composite Genel Müdürü Mükramin İlhan imza attı.

resim yükle

“Üniversitemizi hak ettiği seviyeye yükselteceğiz”

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, protokolün gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Araştırma üniversitesi vizyonuna sahip bir üniversite için etkileşim ve işbirliğiyle elde edilen projelerin son derece önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, “Özellikle yerli ve milli savunma sanayimizin kalkınmasına yönelik çalışmaların içerisinde yer almak bizim için ayrı bir gurur vesilesidir. Üniversitemizin akademik deneyimi, bilgi birikimi ve potansiyeli özel sektörün pratikliği ile birleştiğinde ortaya çok daha nitelikli projeler çıkabiliyor. Bu çalışmanın düşünülmesinde ve projelendirme aşamasında getirilmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyoruz. Böylesi kıymetli protokollerin sayısının daha da artmasını diliyoruz. Bursa’nın eğitim çınarı üniversitemizi, özel sektörün de desteğiyle hak ettiği seviyelere taşımak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

“Öğrencileri desteklemeye devam edeceğiz”

Konuşmasına üniversite yönetimine teşekkürlerini sunarak başlayan Sky Composite Genel Müdürü Mükramin İlhan ise, “Halisane niyetlerle ülkemizin sanayini geliştirmek için üniversitelerle protokol imzalıyoruz. Elimizden geldiğince öğrencilere destek olmaya çalışıyoruz. Hiçbir ücret talep etmeden yaptığımız birçok hizmet oldu. Onların kendi projelerini de destekliyoruz. Ar-Ge, üretim ve teçhizatın ücretsiz kullanımı gibi birçok konuda elimizden gelen desteği sağlamaya hazırız” açıklamasında bulundu.

resim yükle

İşbirliği imza töreninde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cafer Çiftçi, BUÜ Uygulamalı Mekanik ve İleri Malzemeler Araştırma Grubu Kurucusu ve Başkanı Prof. Dr. Murat Yazıcı, Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Nihal Sağlam, akademisyenler ve firma temsilcileri de hazır bulundu.

resim yükle
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.