Burası Afri̇ka Deği̇l Kayseri̇

Spread the love

DENİZ SEVİYESİNDEN YAKLAŞIK BİN 73 METRE YÜKSEKLİKTE YER ALAN VE AVRUPA, ASYA VE AFRİKA KITALARINDAN GEÇEN GÖÇ ROTASI ÜZERİNDE BULUNAN HÜRMETÇİ SAZLIĞI’NDA, MANDALARIN SAĞIM YOLCULUĞU BELGESELLERİ ARATMIYOR.

Burası Afri̇ka Deği̇l Kayseri̇
Yayınlama: 09.07.2023
A+
A-
Spread the love

Kayseri’de deniz seviyesinden yaklaşık bin 73 metre yükseklikte yer alan ve Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarından geçen göç rotası üzerinde bulunan Hürmetçi Sazlığı’nda mandaların sağım yolculuğu, Afrika’da çekilen belgeselleri aratmıyor.

Uluslararası öneme sahip sulak alan olarak tanımlanan Hürmetçi Sazlığı, Kayseri’nin 13 kilometre güneybatısında Hürmetçi ile Karpuzsekisi Mahalleleri arasında bulunuyor. Erciyes Dağı eteğinde yaban hayatı açısından da önemli bir yer tutan Sultan Sazlığı’nda mandaların merada otladıktan sonra sağım için sahiplerinin yanına giderken sudan geçme anları ise izleyenleri hayran bırakıyor. Bölge Afrika’da çekilen belgeselleri aratmayan görüntüleri izlemek isteyen yerli ve yabancı turistler ile fotoğrafçıların yoğun ilgisini görüyor.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.