Buharkentteki̇ Kestane Bahçeleri̇ İncelendi̇

Spread the love

ERBEYLİ İNCİR ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN ‘AYDIN VE İZMİR İLLERİNDEKİ KESTANE AĞAÇLARINDA ZARARLI VE FAYDALI TÜRLERİN TESPİTİ İLE ÖNEMLİ TÜRLERİN MÜCADELESİNE ESAS KRİTERLERİN BELİRLENMESİ PROJESİ’ ÇERÇEVESİNDE AYDIN’IN BUHARKENT İLÇESİNDEKİ KESTANE BAHÇELERİNDE İNCELEMELERDE BULUNULDU.

Buharkentteki̇ Kestane Bahçeleri̇ İncelendi̇
Yayınlama: 25.08.2023
A+
A-
Spread the love

Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsü tarafından yürütülen ’Aydın ve İzmir İllerindeki Kestane Ağaçlarında Zararlı ve Faydalı Türlerin Tespiti ile Önemli Türlerin Mücadelesine Esas Kriterlerin Belirlenmesi Projesi’ çerçevesinde Aydın’ın Buharkent ilçesindeki kestane bahçelerinde incelemelerde bulunuldu.

Aydın ve İzmir illerinde kestanenin durumunu ortaya koymak amacıyla ’Aydın ve İzmir İllerindeki Kestane Ağaçlarında Zararlı ve Faydalı Türlerin Tespiti ile Önemli Türlerin Mücadelesine Esas Kriterlerin Belirlenmesi Projesi’ yürütülüyor. Çalışmalar çerçevesinde; kestane ağaçlarında bulunan kestane zararlıları ile doğal düşmanları, önemli türlerin popülasyon değişimi ve zarar oranlarının tespit edilmesi hedeflenirken, aynı zamanda da bölgede görülmeye başlanan kestane gal arısı için sürvey çalışması yapılıyor.

Buharkent Ziraat Odası yetkilileri tarafından kestane bahçelerinde gerçekleştirilen denetimlerde ilçede kestane gal arısı zararlısına rastlanılmazken, önümüzdeki günlerde gal arısı zararlısı başta olmak üzere kestane üzerine geniş çerçeveli bir bilgilendirme toplantısı yapılacağı belirtildi.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.