Bozüyük Güzelköyde Dünya Çevre Günü Etki̇nli̇ği̇

Spread the love

MUĞLA’NIN YATAĞAN İLÇESİNE BAĞLI BOZÜYÜK GÜZELKÖY, 5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ KAPSAMINDA ANLAMLI BİR ETKİNLİĞE EV SAHİPLİĞİ YAPTI. ÜLKE GENELİNDE VE YURTDIŞINDA SİNEMA, DİZİ VE REKLAM FİLMLERİYLE TANINAN VE ON BİNLERCE ZİYARETÇİNİN UĞRAK YERİ OLAN BOZÜYÜK GÜZELKÖY’DE, KÖY MEYDANINDA DUVARLARIN BADANALANMASI İÇİN 100 TORBA KİREÇ DAĞITIMI YAPILDI.

Bozüyük Güzelköyde Dünya Çevre Günü Etki̇nli̇ği̇
Yayınlama: 05.06.2024
A+
A-
Spread the love

Muğla’nın Yatağan ilçesine bağlı Bozüyük Güzelköy’de, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Ülke genelinde ve yurtdışında sinema, dizi ve reklam filmleriyle tanınan ve on binlerce ziyaretçinin uğrak yeri olan Bozüyük Güzelköy’de, köy meydanında duvarların badanalanması için 100 torba kireç dağıtımı yapıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını, Bozüyük Güzelköy Turizm Tanıtma ve Kalkındırma Derneği Başkanlığına yeni seçilen Baki Gencel yaptı. Gencel, “5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle bu mütevazı etkinliği düzenledik. Amacımız, dernek olarak giderek bir turizm beldesi haline gelen Bozüyük’te daha temiz ve daha keyifli vakit geçirilebilen bir yer olmasına katkıda bulunmaktır. Doğamızı, toprağımızı, suyumuzu ve ormanlarımızı korumak ve gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak hepimizin görevi ve sorumluluğudur” dedi ve etkinliğe katılanlara teşekkür etti.

Yatağan Belediye Başkan Vekili Avukat Oktay Yönter, çevre hareketlerinin ilk olarak Avrupa’da, özellikle İsveç’te, çevreye yönelik olumsuz gelişmelere müdahale olarak başladığını ve 1978 yılından bu yana ülkemizde de anılmaya ve kutlanmaya başlandığını ifade etti. Çevrenin ve doğanın önemine vurgu yapan Yönter, etkinlikte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konuşmaların ardından, hayırsever Yasin ve Ali Şimşek kardeşler tarafından temin edilen 10’ar kiloluk 100 torba kireç, Belediye Başkan Vekili Avukat Oktay Yönter, Beyza Günay, mahalle muhtarı ve dernek yöneticileri tarafından mahalle halkına dağıtıldı. Torba kireçlerin tamamının kısa sürede dağıtıldığı görüldü.

Katılımcılar, etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Etkinliğe, Yatağan Belediye Başkanı Mesut Günay’ın eşi Beyza Günay, Belediye Başkan Vekili Avukat Oktay Yönter, Belediye Meclis Üyesi Ramazan Öztürk, önceki dönem Bozüyük Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Yaşar Gencel, Mahalle Muhtarı Ahmet Yanmadık, dernek yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.