Bm Güvenli̇k Konseyi̇ndeki̇ Gazze Oylaması 3Üncü Kez Ertelendi̇

Spread the love

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (BM) GÜVENLİK KONSEYİ’NDE GAZZE ŞERİDİ’NDE “DÜŞMANLIKLARIN GEÇİCİ OLARAK DURDURULMASINA YÖNELİK ACİL ADIMLAR ATILMASI” VE “GAZZE ŞERİDİ’NİN TAMAMINA HIZLI, GÜVENLİ VE ENGELSİZ ŞEKİLDE İNSANİ YARDIMLARIN ULAŞTIRILMASI” ÇAĞRISINDA BULUNULAN KARAR TASARISINA YÖNELİK OYLAMA 3’ÜNCÜ KEZ ERTELENDİ.

Bm Güvenli̇k Konseyi̇ndeki̇ Gazze Oylaması 3Üncü Kez Ertelendi̇
Yayınlama: 20.12.2023
A+
A-
Spread the love

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nde Gazze Şeridi’nde “düşmanlıkların geçici olarak durdurulmasına yönelik acil adımlar atılması” ve “Gazze Şeridi’nin tamamına hızlı, güvenli ve engelsiz şekilde insani yardımların ulaştırılması” çağrısında bulunulan karar tasarısına yönelik oylama 3’üncü kez ertelendi.

BM Güvenlik Konseyi, Gazze Şeridi konusunda bir kez daha uzlaşamadı. Güvenlik Konseyi’nde, Gazze Şeridi’nde “düşmanlıkların geçici olarak durdurulmasına yönelik acil adımlar atılması” ve “Gazze Şeridi’nin tamamına hızlı, güvenli ve engelsiz şekilde insani yardımların ulaştırılması” çağrısında bulunulan karar tasarısına yönelik oylama 3’üncü ertelendi.

Oylamanın yarın yapılması beklenirken, oylamanın ABD’nin talebi üzerine ertelendiği ifade edildi. Söz konusu oylama geçtiğimiz pazartesi gününden bu yana erteleniyor.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.