Bi̇den: “Ucm Savcısının İsrai̇lli̇ Li̇derler Hakkında Tutuklama Emri̇ Çıkarılması İçi̇n Yaptığı Başvuru Çok Çi̇rki̇n”

Spread the love

BİDEN: “UCM SAVCISININ İSRAİLLİ LİDERLER HAKKINDA TUTUKLAMA EMRİ ÇIKARILMASI İÇİN YAPTIĞI BAŞVURU ÇOK ÇİRKİN”

Bi̇den: “Ucm Savcısının İsrai̇lli̇ Li̇derler Hakkında Tutuklama Emri̇ Çıkarılması İçi̇n Yaptığı Başvuru Çok Çi̇rki̇n”
Yayınlama: 20.05.2024
A+
A-
Spread the love

ABD Başkanı Joe Biden, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Karim Ahmad Khan’ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında tutuklama emri çıkarılması talebinde bulunmasına tepki göstererek, “UCM savcısının İsrailli liderler hakkında tutuklama emri çıkarılması için yaptığı başvuru çok çirkin” dedi.

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Karim Ahmad Khan’ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında tutuklama emri çıkarılması talebinde bulunmasına ABD Başkanı Joe Biden tepki gösterdi. Beyaz Saray tarafından yapılan yazılı açıklamada, “UCM savcısının İsrailli liderler hakkında tutuklama emri çıkarılması için yaptığı başvuru çok çirkin. Açıkça ifade etmeme izin verin: Savcı ne ima ederse etsin, İsrail ile Hamas arasında hiçbir denklik yoktur. Güvenliğine yönelik tehditlere karşı her zaman İsrail’in yanında yer alacağız” dedi.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.