Beyşehi̇rde Üreti̇ci̇ler Bi̇tki̇sel Üreti̇mde Yeni̇ Destekleme Modeli̇ Hakkında Bi̇lgi̇lendi̇ri̇ldi̇

KONYA’NIN BEYŞEHİR İLÇESİNDE ÜRETİCİLERE YÖNELİK DÜZENLENEN BİLGİLENDİRME TOPLANTISINDA BİTKİSEL ÜRETİMDE YENİ DESTEKLEME MODELİ ANLATILARAK, YENİ DESTEKLEME MODELİ İLE ÜRETİMDE VERİM VE KALİTENİN ARTIRILMASI, KAYITLARIN GÜNCEL TUTULMASI VE ÜRETİM SÜRECİNDE YAŞANAN OLUMSUZLUKLARDAN ÜRETİCİLERİN KORUNMASININ HEDEFLENDİĞİ BELİRTİLDİ.

Beyşehi̇rde Üreti̇ci̇ler Bi̇tki̇sel Üreti̇mde Yeni̇ Destekleme Modeli̇ Hakkında Bi̇lgi̇lendi̇ri̇ldi̇
resim yükle
Yayınlama: 19.09.2024
A+
A-

Konya’nın Beyşehir ilçesinde üreticilere yönelik düzenlenen bilgilendirme toplantısında bitkisel üretimde yeni destekleme modeli anlatılarak, yeni destekleme modeli ile üretimde verim ve kalitenin artırılması, kayıtların güncel tutulması ve üretim sürecinde yaşanan olumsuzluklardan üreticilerin korunmasının hedeflendiği belirtildi.

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Öğretmenevinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Özver, 2025-2027 yıllarında yapılacak bitkisel üretime yönelik desteklemeler ile diğer bazı tarımsal desteklemelere ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararının Resmi Gazete’de yayımlandığını hatırlattı. Toplantıda, Tarım ve Orman Bakanlığının kamuoyuna açıkladığı üzere yeni destekleme modeli ile ilk defa bitkisel üretim desteklerinin 3 yıllık ve üretim döneminden önce açıklandığını vurgulayan Özver, destekleme kalemlerinde ise sadeleştirmeye gidilerek bitkisel üretim yapan ÇKS’ye kayıtlı tüm üreticilerin destek almaya başlayacağını ifade etti.

resim yükle

Yeni modelle birlikte çiftçilerin üretime karar vermeden önce, hangi havzada, hangi ürüne ne kadar destek alacağını bilmiş olacağının da altını çizen Özver, “Böylece çiftçilerimizi planlı üretime yönlendirecek ve plansız üretimin getirdiği birtakım olumsuzlukların da önüne geçmiş olacağız” dedi. Özver, bitkisel üretimde yeni destekleme modelinin tanıtılmasına yönelik bilgilendirme toplantılarına Beyşehir’in tüm mahallelerinde önümüzdeki günlerde de devam edeceklerini vurgulayarak, İlçe Müdürlüğünden de ayrıntılı bilgiler alınabileceğini sözlerine ekledi.

Toplantıya, Beyşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Balıklı, Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ağralı, mahalle muhtarları, tarımsal kooperatif yöneticileri de katıldı.

resim yükle
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.