Beyşehi̇rde 358 Kurs Açıldı, 6 Bi̇n 791 Kursi̇yer Eği̇ti̇m Gördü

Spread the love

BEYŞEHİR’DE HALK EĞİTİM MERKEZİ’NİN AÇTIĞI KURSLARIN SONA ERMESİNİN ARDINDAN YILSONU SERGİSİ AÇILDI.

Beyşehi̇rde 358 Kurs Açıldı, 6 Bi̇n 791 Kursi̇yer Eği̇ti̇m Gördü
Yayınlama: 05.06.2024
A+
A-
Spread the love

Konya’nın Beyşehir ilçesinde Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu bünyesinde bir yılda açılan 358 kursta toplam 6 bin 791 kursiyerin eğitim gördüğü belirtildi.

Beyşehir’de Halk Eğitim Merkezi’nin açtığı kursların sona ermesinin ardından yılsonu sergisi açıldı. Kursiyerler sergide el emeği, göz nuru döktüğü çalışmaları gözler önüne serdi. Serginin açılış programında konuşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mevlüt Bakır, kursiyerlerin bir yıl boyunca büyük ve özveri ile çalışarak ortaya koyduğu eserleri sergilemek için bir araya geldiklerini vurgulayarak, “Haziran ayının ilk haftası Hayat Boyu Öğrenme Haftası olarak belirlenmiş olup bu hafta içerisinde halk eğitimi merkezi olarak kurslarımızda verilen eğitimler sonunda kursiyerlerin eserleri sergilenmektedir” dedi. Halk Eğitim Merkezinde geleneksel el sanatları, mefruşat, giyim, Türk mutfağı, takı tasarımı, spor, kültür ve müzik gibi birçok alanda kurslar düzenlediklerini vurgulayan Bakır, son bir yılda kurum tarafından açılan 358 kursta toplam 6 bin 791 kursiyerin faydalandığını belirtti. Bakır, “Bu kurslar, sadece bilgi ve beceri kazandırmakla kalmayıp, aynı zamanda toplumsal dayanışma ve birlikte üretme kültürümüzü de pekiştirmektedir. Her bir kursiyerimiz, yeteneklerini keşfederek ve geliştirerek, kendi hikayelerini sanata dönüştürdüler. Geleneksel el sanatları kurslarımızda, geçmişimizin değerlerini geleceğe taşırken, mefruşat ve giyim kurslarımızda modern tasarımlarla buluşturduk. Türk mutfağı kurslarımızda lezzetli tarifler hazırlayarak kültürel mirasımızı yaşattık. Takı tasarımı kurslarımızda, hayal gücümüzü ve el becerimizi birleştirerek birbirinden özgün tasarımlar ortaya çıkardık. Spor kurslarımızda sağlıklı bir yaşam için gerekli alışkanlıkları edinirken, kültür ve müzik kurslarımızda ise sanatı ve müziği hayatımızın bir parçası haline getirdik. Bu süreçte bilgi ve becerilerin gelişmesinde önemli katkılar sunan, emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Kurslarını başarıyla tamamlayan ve kurslarına devam eden kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Hep birlikte ortaya koyduğumuz bu çalışmalar, ne kadar büyük bir potansiyele sahip olduğumuzu ve birlikte neler başarabileceğimizi bir kez daha gözler önüne serdi. Bu sergi, sadece bir yılın emeğini değil, aynı zamanda geleceğe dair umutlarımızı ve hayallerimizi de yansıtıyor” ifadelerini kullandı.

Programa katılan Beyşehir Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar ise, konuşmasında, kurs faaliyeti gösteren diğer kurumlarla birlikte Beyşehir nüfusunun neredeyse yüzde 10’luk bölümüne eğitim hizmeti verdiklerine dikkati çekerek, “Önümüzdeki dönemde bu kurslarımızın hem sayısını hem de niteliğini zenginleştirerek devam edeceğiz. Buradaki amaç, vatandaşlarımızın kabiliyetlerini ortaya çıkarmak, yeni kabiliyetler kazandırmak ve bunu ekonomik olarak bir kazanca çevirmektir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından gösteriler sergilendi, protokol mensupları tarafından sergi açılışı gerçekleştirildi.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.