Beyşehi̇r Gölünde Elektroşokla Avlanmaya Şok Ceza

Spread the love

KONYA’NIN BEYŞEHİR İLÇESİNDE DEVAM EDEN AV YASAĞINA RAĞMEN GÖLDEN ELEKTROŞOK YÖNTEMİYLE KAÇAK OLARAK AVLANDIĞI TESPİT EDİLEN 2 KİŞİYE TOPLAMDA 209 BİN 972 LİRA İDARİ PARA CEZASI KESİLDİ.

Beyşehi̇r Gölünde Elektroşokla Avlanmaya Şok Ceza
Yayınlama: 15.06.2024
A+
A-
Spread the love

Konya’nın Beyşehir ilçesinde devam eden av yasağına rağmen gölden elektroşok yöntemiyle kaçak olarak avlandığı tespit edilen 2 kişiye toplamda 209 bin 972 lira idari para cezası kesildi.

Beyşehir Gölünde tatlı su ürünlerinin üreme döneminde olması nedeniyle 15 Mart’ta başlayan ve 15 Haziran tarihi itibariyle sona erecek olan balık avlama yasağı döneminde Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Beyşehir Jandarma Asayiş Bot Komutanlığına bağlı ekipler kaçak avcılığın önüne geçilmesine yönelik müşterek olarak denetim ve kontroller gerçekleştirdi. Ekipler tarafından göl etrafındaki tüm karaya çıkış noktaları, sazlık alanlar, balık ve sülük avlak sahaları kontrol edilirken, gerçekleştirilen denetimlerde elektroşok yöntemiyle avcılık yaptığı tespit edilen 2 kaçak avcı yakalandı.

Avcılara kişi başı 104 bin 986 lira olmak üzere toplamda 209 bin 972 liralık idari para cezası uygulandı. Elektroşokla avcılıkta kullanılan av malzemelerine ve akım verilerek avlanan çok sayıda sazan balığına el konuldu. El konulan balıkların Beyşehir Göl Feneri Yardımlaşma Derneğine bağışlandığı açıklandı.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.