Bayraklıda Avrupa Hareketli̇li̇k Haftası Kutlandı

BAYRAKLI’DA AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI KUTLANDI

Bayraklıda Avrupa Hareketli̇li̇k Haftası Kutlandı
resim yükle
Yayınlama: 22.09.2024
A+
A-

İzmir’in Bayraklı Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında düzenlediği etkinliklerle çevre dostu ulaşımı ve sağlıklı yaşamı teşvik etmek için farkındalık oluşturdu. “Paylaşımlı Kamusal Alan” teması ve “Sürdürülebilir Yaşam için Birlikte Hareket Edelim” sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu. Yoga, bisiklet turu, spor gösterileri ve yaya güvenliği eğitimlerine katılan vatandaşlar keyifli anlar yaşadı.

Bayraklı Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü tarafından Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikler birbirinden eğlenceli aktivitelerle coşkuyla gerçekleşti. Sabah yoga seansı ile başlayan programda katılımcılar, uzman eğitmen eşliğinde güne temiz havada hem bedensel hem zihinsel olarak zinde bir başlangıç yaptı. Ardından bisiklet turu ile devam eden etkinliklerde kent içi sürdürülebilir ulaşımı teşvik etmek ve karbon salınımını azaltmak amacıyla 40 bisikletli, Osmangazi Hizmet Binası’ndan Manavkuyu Mahallesi Paten Parkı’na kadar pedal çevirdi. Yaklaşık 5 kilometrelik parkurda güvenli sürüş kurallarına dikkat çeken bisikletliler, çevre dostu ulaşımın önemini vurguladı. Etkinlikler, bisiklet turuyla sınırlı kalmadı. Katılımcılar, uygulamalı ışıksız yaya geçidi eğitimi ile güvenli yaya geçiş kurallarını öğrenme fırsatı buldu. Gün boyunca düzenlenen badminton, zumba ve jimnastik gösterileri, her yaştan katılımcıya sporun ve eğlencenin tadını çıkarma imkanı sundu. Sahne performansları izleyicilerden büyük beğeni topladı. Zumba ve jimnastik gösterileri ise izleyicilere coşku dolu anlar yaşattı.

resim yükle

“Hedefimiz daha temiz ve sağlıklı bir gelecek”

Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, “Bu yıl “Paylaşılan Kamusal Alan” teması ile gerçekleşen, daha yeşil daha temiz, çevreyi ve geleceği hedefleyen Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerimize katılan herkese teşekkür ediyoruz. Sürdürülebilir yaşam için birlikte hareket etmeye devam edelim. Karbon salınımının azaltılması, alternatif ulaşım modellerinin geliştirilmesi gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma açısından oldukça önemli. Yerel yönetim olarak biz de bu konuda imkanlarımız dahilinde üzerimize düşeni yapacağız. Hedefimiz daha temiz ve sağlıklı bir gelecek” dedi.

resim yükle
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.