Bayburtlu Akkuş, Avrupa Şampi̇yonu Oldu

Spread the love

SIRBİSTAN’DA 24-30 HAZİRAN TARİHLERİNDE DÜZENLENEN U17 AVRUPA ŞAMPİYONASI’NDA, KADINLAR 65 KİLODA TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDEN BAYBURTLU GÜREŞ SPORCUSU BEYZANUR AKKUŞ, FİNALDE RUS RAKİBİ DARİA FROLOVA’YI 6-2 YENEREK ALTIN MADALYANIN SAHİBİ OLDU

Bayburtlu Akkuş, Avrupa Şampi̇yonu Oldu
Yayınlama: 28.06.2024
A+
A-
Spread the love

Sırbistan’da 24-30 Haziran tarihlerinde düzenlenen U17 Avrupa Şampiyonası’nda, kadınlar 65 kiloda Türkiye’yi temsil eden Bayburtlu güreş sporcusu Beyzanur Akkuş, finalde Rus rakibi Daria Frolova’yı 6-2 yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Antrenörü Mustafa Çiftci gözetiminde Avrupa Şampiyonası’na sıkı bir antrenman programıyla hazırlanan Akkuş, Türkiye şampiyonluğunun ardından hayali olan Avrupa şampiyonluğuna azmiyle ulaştı.

Sırbistan’ın Novi Sad kentinde düzenlenen şampiyonada Akkuş, Bulgar rakibi İlinka Stefanova karşısında 4-0 öndeyken, 31 saniyede rakibini tuşla yendi. Çeyrek finalde Ukraynalı Konstantsia Sarbeia’yı 7-4 yenen Akkuş, yarı finalde Finlandiyalı Selma Pıhlaja’yı 7-0 mağlup etti. Finalde karşılaştığı Rus Daria Frolova’ya 4 fark atan Akkuş, Rus rakibi karşısında 6-2’lik skor elde ederek, Avrupa şampiyonu oldu, altın madalyayı kazandı.

Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye şampiyonu olan Akkuş, hedeflediği Avrupa şampiyonluğuna sıkı antrenman programıyla kavuştu. Babası Ensar Akkuş’un ve antrenörü Mustafa Çiftci’nin her zaman destekçisi olduğu Akkuş, Avrupa’da da adından söz ettirerek, ay yıldızlı bayrağı Avrupa’da dalgalandırdı, göğüsleri kabarttı.

Kızıyla her zaman gurur duyduğunu söyleyen baba Ensar Akkuş, “Kızım Türkiye şampiyonu olduğunda çok sevinmiştik. Beyza’nın Avrupa şampiyonu olacağından emindim. Çok çalışıyordu, emek veriyordu. Allah emeklerini karşılıksız bırakmadı. İstiklal Marşımızı söyletip, Türk bayrağımızı Avrupa’da dalgalandırdı, her zaman olduğu gibi yine bizleri gururlandırdı. Evladımla gurur duyduk” dedi.

Akkuş’un bileğinin hakkıyla maçları kazanarak Avrupa Şampiyonu olduğunu belirten antrenör Mustafa Çiftci ise, Akkuş’un daha birçok başarıya imza atacağını vurgulayarak, “Beyza hem azimli, hem de ahlaklı bir sporcu. Beyza ciddi anlamda çok çalıştı, çabaladı şimdi ise emeklerinin karşılığını Avrupa şampiyonu olarak aldı. Çok mutluyuz, çok gururluyuz. Artık karşımızda hem Türkiye hem de Avrupa Şampiyonu bir Beyza var. Beyza’ya bundan sonraki hayatında da başarılar diliyorum” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.