Baskıcılar Yoğun Mesai̇ye Başladı

Spread the love

ESKİŞEHİR’DE YAZ AYLARININ ETKİSİNİ GÖSTERMESİYLE BERABER BASKICILARDA YOĞUNLUK YAŞANIYOR.

Baskıcılar Yoğun Mesai̇ye Başladı
Yayınlama: 30.05.2024
A+
A-
Spread the love

Eskişehir’de yaz aylarının etkisini göstermesiyle beraber baskıcılarda yoğunluk yaşanıyor.

Hava sıcaklıklarının iyice artmasıyla beraber yazlık ürünler piyasaya çıkmaya başlarken, Eskişehir’de baskıcılar daha fazla mesai harcıyor. Odunpazarı’nda bir baskı işletmesi sahibi olan Ahmet Ercan Bök, yaz aylarının iyice kendisini gösterip havların ısınmasıyla, yazlık kıyafetlerin piyasaya çıktığını ve her yaştan vatandaşın baskı yaptırdığını, özellikle de gençlerin daha çok ürünlerine baskı yaptırmak istediğini ifade etti. Bök, dijital baskı sayesinde, eski usulle yapılan baskıların süresine göre daha az zaman harcandığına fakat dijital baskı ürünlerinin biraz daha kısa ömürlü olduğuna da dikkat çekerken, 10 cm kalınlığa kadar her ürüne baskı yapılabildiğine de değindi.

“30 derecede yıka, ömür boyu çıkmaz çünkü kumaşın dokusuna işliyor”

Dijital baskıların eski baskılara göre daha kısa ömürlü olduğunu ifade eden baskıcı Ahmet Ercan Bök, “Babadan oğula olarak 1985 yılından beri bu işle uğraşıyoruz. Artık yaz dönemi, yavaş yavaş yazlık ürenler piyasaya çıkmaya başladı. Biz de yoğun mesai harcamaya başladık. Polo yaka, V yaka, sıfır yakalar, özellikle de şu an oversizeler çok moda. Süprem penye kumaşlarla çalışıyoruz. Tişörtlerimiz ve baskılarımız gayet kalitelidir. Eski usul baskılar ve yeni nesil dijital baskılar da yapıyoruz. Tüm baskı çeşitleriyle çalışabiliyoruz. Şu anda dijital baskıyı vatandaşlar daha çok tercih ediyor çünkü renk sınırı yok, her türlü renge baskı yapabiliyoruz. Eskiden her renk ayrı bir kalıptı, 3 renk bir baskı için 3 renk ayrı ayrı kalıp alınıp 3’ü renk renk basılırdı. Özetle işçiliği daha uzundu ama tabii daha kaliteliydi şimdi ise dijitalde renk sınırı yok, kaç renk olursa olsun, resim olsun fark etmiyor ama eskiler kadar dayanıklı değil. Eskisini Şimdi dijitalde bize mürekkebi satanların 50-60 yıkama garantisi oluyor, sonrasında herhangi bir garantileri bulunmuyor. Baskı sürelerimiz adetlere göre değişiyor, tamamen serilikle alakalı. Basıldıktan sonra presleniyor. Her yaştan baskı yaptıran vatandaşlarımız var, özellikle de gençler daha çok kişiye özel bastırıyor ama biz daha çok belediyeler, okullar ve firmalara özel çalışıyoruz. Her şeye baskı yapabiliyoruz, kalemlere, çakmaklara, çoraplara, tişörtlere her şeye dijital olarak baskı yapabiliyoruz. 10 santimetre kalınlığa kadar her şeye baskı yapabiliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.