Başkan Pekyatırmacı: “Tarımsal Üreti̇mi̇n Ve Çi̇ftçi̇leri̇mi̇zi̇n Yanındayız”

Spread the love

TARIMSAL ÜRETİME SAĞLADIĞI DESTEKLERLE ÜRETİMİN VE ÇİFTÇİNİN DESTEKÇİSİ OLAN KONYA’NIN MERKEZ SELÇUKLU İLÇE BELEDİYESİ, “KAMYON ÜZERİ GÜBRE DAĞITIM MAKİNESİ” İLE ÜRETİCİYE BİR KOLAYLIK DAHA SAĞLAYACAK OLAN UYGULAMAYLA ÜRETİM VERİMİ ARTARKEN TARLALAR ORGANİK GÜBREYLE BULUŞACAK.

Başkan Pekyatırmacı: “Tarımsal Üreti̇mi̇n Ve Çi̇ftçi̇leri̇mi̇zi̇n Yanındayız”
Yayınlama: 23.06.2024
A+
A-
Spread the love

Tarımsal üretime sağladığı desteklerle üretimin ve çiftçinin destekçisi olan Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, “Kamyon Üzeri Gübre Dağıtım Makinesi” ile üreticiye bir kolaylık daha sağlayacak olan uygulamayla üretim verimi artarken tarlalar organik gübreyle buluşacak.

Selçuklu Belediyesi’nin dış mahallerde yaşayan vatandaşların üretim ve istihdam yönünden desteklenmesi ve bu doğrultuda kalkınmanın arttırılması amacıyla Kırsal Hizmetler Müdürlüğü aracılığıyla yürüttüğü çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Selçuklu Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından başarıyla denenen “Kamyon Üzeri Gübre Dağıtım Makinesi” ile kullanılmayan gübreleri tarım arazileri ile buluşturmak, topraktaki organik madde miktarını artırıp kimyevi gübre kullanımını en aza indirmek hedefleniyor. Ayrıca kamyon üzeri gübre dağıtım makinesinin kullanımı, traktör arkası kullanılan ekipmanlara göre hem daha güvenli hem de yükseklik olarak daha avantajlı kullanım sağlıyor.

“Tarımsal üretimin ve çiftçilerimizin yanındayız”

Tarımsal üretimin çok önemli bir dinamik olduğunu belirten Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Dış mahallelerimizde hayvancılık ve tarım başta olmak üzere diğer alanlarda yapılan üretimler, ürün çeşitliliği ve bunlarla ilgili istihdam imkanlarının artırılması ve mevcut üretilen ürünler ve bunların geliştirilmesiyle ilgili hedeflerimizi belediye bünyemizde kurduğumuz Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüz ile somut bir şekilde sahaya aktardık. Çalışmalarımızı yoğun bir şekilde yürütüyoruz. Hem ürün çeşitliliğini arttırmak hem üretim imkanlarını genişletmek hem de üretilen ürünlerin daha iyi şartlarda ekonomik bir değer kazanabilmesi için yapılabilecekler hakkında çalışma yürütürken sunabileceğimiz imkanlarımızı mahalle sakinlerimizle paylaşıyoruz. Bu uygulamalara ek olarak çiftçilerimizin üretimlerinde kolaylık sağlamaları amacıyla ‘Kamyon Üzeri Gübre Dağıtım Makinesi’ uygulamamızı çiftçilerimizle buluşturacağız. Makinemizin denemelerini kendi ürettiğimiz kompost gübre ile başarıyla gerçekleştirdik. Bu araçla çiftçilerimizi organik gübre kullanımına teşvik ederken gübre uygulamasını kolaylıkla gerçekleştirecekleri bir imkan oluşturduk. Aracın yüksekliği ve güvenli kullanımı da sağladığı avantajlar arasında. 17 metreküp kapasiteli olan aracımız hava şartlarına bağlı olmakla beraber çiftçilerimizin ihtiyaç duyduğu dönemler olan Şubat-Nisan ve Temmuz-Kasım aylarında belediyemiz tarafından kiralama usulüyle hizmet verecek. Bundan sonraki dönemlerde çiftçilerimizin üretimine katkı sağlayacak çalışmaları hayata geçirmeye devam edeceğiz. Çiftçilerimiz üreten Türkiye’nin vazgeçilmez güçlerinden bir tanesidir. Çiftçilerimizin ürünleri hem şehrimize hem ülkemize bereket getirsin” dedi.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.