Başakşehi̇rde Hoşdere Cami̇i̇ İbadete Açıldı

Spread the love

BAŞAKŞEHİR’DE, HAYIRSEVERLERİN DESTEĞİYLE İNŞA EDİLEN HOŞDERE CAMİİ İBADETE AÇILDI. CAMİNİN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİREN BAŞAKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI YASİN KARTOĞLU, “RABBİM VATANIMIZI CAMİSİZ, MİNARELERİMİZİ EZANSIZ, CAMİLERİMİZİ DE CEMAATSİZ BIRAKMASIN İNŞALLAH” DEDİ.

Başakşehi̇rde Hoşdere Cami̇i̇ İbadete Açıldı
Yayınlama: 28.07.2023
A+
A-
Spread the love

Başakşehir’de, hayırseverlerin desteğiyle inşa edilen Hoşdere Camii ibadete açıldı. Caminin açılışını gerçekleştiren Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Rabbim vatanımızı camisiz, minarelerimizi ezansız, camilerimizi de cemaatsiz bırakmasın İnşallah” dedi.

Başakşehir Belediyesi, ilçesine yeni bir eser daha kazandırdı. İlçenin manevi atmosferini hayırseverlerin de desteğiyle inşa edilen Hoşdere Camii ile taçlandırdı. Bahçeşehir 2. Kısım Mahallesi’ndeki caminin açılışına Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu ve birçok ilçe sakini katıldı. Caminin açılışında ilçe sakinlerine hitap eden Başkan Kartoğlu, “Rabbimiz, ‘Her kim ki Allah için bir mescit bina ederse, Allah ona Cennet’te bu mescidin benzeri bir köşk bina eder.’ buyuruyor. Camimizin yapımında katkısı olanlardan Rabbim razı olsun” dedi.

“Camilerimiz toplumsal hayatın kalbi”

Mescid-i Nebi’nin inşasından bugüne camilerin hayatın merkezi olduğuna işaret eden Başkan Kartoğlu, “Camilerimiz, bizler için daima hayatın merkezi olmuştur. İslam beldeleri her zaman cami merkezli inşa edilmiş, camilerimiz toplumsal hayatın kalbi olmuştur. Allahutaala’ya en yakın olduğumuz mekânlar olan camilerimiz, birlik ve beraberliğimizin de teminatıdır. Rabbim vatanımızı camisiz, minarelerimizi ezansız, camilerimizi de cemaatsiz bırakmasın inşallah” İfadelerini kullandı.

Başkan Kartoğlu, konuşmasının ardından caminin bahçesine fidan dikti. 580 metrekare inşaat alanına sahip Hoşdere Camii; bodrum, zemin ve mahfil olmak üzere 3 kattan oluşuyor. 500 kişinin ibadet edebileceği caminin bahçesinde şadırvan ve okuma salonu da bulunuyor.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.