Bakan Özhaseki̇: “Nurdağında Depremzedeler Sağlam Ve Güvenli̇ Yuvalarına Kavuşacak”

Spread the love

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI MEHMET ÖZHASEKİ, GAZİANTEP’İN NURDAĞI İLÇESİNDE YAPILMASI PLANLANAN 400’Ü KÖY EVİ OLMAK ÜZERE TOPLAM 2 BİN 909 KONUTUN İNŞAATLARININ HIZLA YÜKSELDİĞİNİ BİLDİREREK, “DEPREMZEDE KARDEŞLERİMİZ HİÇ MERAK ETMESİNLER. SAĞLAM VE GÜVENLİ YUVALARINI EN KISA SÜREDE İNŞA EDEREK ONLARA TESLİM EDECEĞİZ” DEDİ.

Bakan Özhaseki̇: “Nurdağında Depremzedeler Sağlam Ve Güvenli̇ Yuvalarına Kavuşacak”
Yayınlama: 13.07.2023
A+
A-
Spread the love

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde yapılması planlanan 400’ü köy evi olmak üzere toplam 2 bin 909 konutun inşaatlarının hızla yükseldiğini bildirerek, “Depremzede kardeşlerimiz hiç merak etmesinler. Sağlam ve güvenli yuvalarını en kısa sürede inşa ederek onlara teslim edeceğiz” dedi.

Bakan Özhaseki, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, bakanlığın Nurdağı’nda yürüttüğü kalıcı konut çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirtti. Özhaseki, “Depremden en çok etkilenen ilçelerimizden Nurdağı’nda konutlarımız hızla yükseliyor. Nurdağı’nda yapmayı planladığımız 400’ü köy evi olmak üzere toplam 2 bin 909 konutumuzun inşasını hızla sürdürüyoruz. Bölgenin yöresel mimarisine uygun olarak yaptığımız, 26 bloktan oluşan 456 konutumuzun ise kaba inşaatını tamamladık. Depremzede kardeşlerimiz hiç merak etmesinler. Sağlam ve güvenli yuvalarını en kısa sürede inşa ederek onlara teslim edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Depremzedelerin ihtiyaçları doğrultusunda yatay mimariye uygun olarak zemin artı 3 ve zemin artı 4 katlı olarak yapılan konutların 118’i 2 artı 1, 338’i ise 3 artı 1 oda şeklinde inşa ediliyor. Kaba inşaatın tamamlanan konutlarda, duvar ve çatı imalatlarına geçildi.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.