Bağlar Beledi̇yesi̇ Ücretsi̇z Kurslarla Öğrenci̇leri̇n Hayalleri̇ni̇ Gerçekleşti̇ri̇yor

Spread the love

DİYARBAKIR’DA 34 ÖĞRENCİ, BAĞLAR BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ BÜNYESİNDE AÇILAN TYT VE AYT KURSLARINA KATILARAK ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ.

Bağlar Beledi̇yesi̇ Ücretsi̇z Kurslarla Öğrenci̇leri̇n Hayalleri̇ni̇ Gerçekleşti̇ri̇yor
Yayınlama: 22.08.2023
A+
A-
Spread the love

Diyarbakır’da 34 öğrenci, Bağlar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde açılan TYT ve AYT kurslarına katılarak üniversiteye yerleşti.

Belediyeden yapılan açıklamada, 2019 yılından beri belediyenin açtığı Temel Yeterlik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavlarına katılan öğrenciler, hayallerindeki üniversite ve bölümlere yerleşmeye devam ettiği belirtildi.

Bu yıl yapılan YKS tercihleri sonrasında 34 öğrenci, aralarında hukuk, sağlık ve öğretmenliğin bulunduğu farklı fakülte ve bölümlere yerleşti.

Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, 6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketine rağmen önemli bir başarı ortaya koyduklarını belirterek, “Deprem sonrasında birçok öğrencimiz devam edemedi. Buna rağmen kurslarımıza katılan 34 öğrenci istedikleri bölümlere yerleşti. Başarı gösteren öğrencilerimizi en kalbi duygularımla tebrik ediyorum” dedi.

2023-2024 eğitim-öğretim yılında TYT-AYT kursları için ise kayıt işlemleri devam ettiği, kayıtların 4 Eylül’de sona ereceği ve ardında da yeni eğitim dönemine başlanacağı kaydedildi.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.