Babadağ Yamaç Paraşütü Pi̇lotlarına Eği̇ti̇m

Spread the love

DÜNYANIN EN ÖNEMLİ YAMAÇ PARAŞÜTÜ PARKURLARINDAN BİRİSİ OLARAK GÖSTERİLEN MUĞLA’NIN FETHİYE İLÇESİ BABADAĞ’DA HER YIL BİNLERCE YERLİ VE YABANCI İLE TANDEM VE SİNGLE ATLAYIŞ GERÇEKLEŞTİREN PİLOTLARA MUĞLA İL JANDARMA KOMUTANLIĞI’NA BAĞLI FETHİYE İLÇE JANDARMA JAK TİMLERİ TARAFINDAN EĞİTİM VERİLDİ.

Babadağ Yamaç Paraşütü Pi̇lotlarına Eği̇ti̇m
Yayınlama: 05.06.2024
A+
A-
Spread the love

Dünyanın en önemli yamaç paraşütü parkurlarından birisi olarak gösterilen Muğla’nın Fethiye ilçesi Babadağ’da her yıl binlerce yerli ve yabancı ile tandem ve single atlayış gerçekleştiren pilotlara Muğla İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Fethiye İlçe Jandarma JAK timleri tarafından eğitim verildi.

Fethiye Ölüdeniz Mahallesinde faaliyet gösteren Babadağ yamaç paraşütü pistinden yıllık ortalama 220 bin kişi yamaç paraşütü aktivitesi gerçekleştirirken, 2023 yılında 27 paraşüt kazası meydana geldiği açıklandı.

Meydana gelen kazaların azaltılması amacıyla Fethiye Kaymakamlığı oluru ile Fethiye İlçe Jandarma Komutanlığı JAK Timleri tarafından Ölüdeniz Fethiye Yamaç Paraşütü Pilotları Turizm ve İşletme Kooperatifi koordinesinde ‘Meydana gelen kazalar ve analizi, kazaların oluş nedenleri, alınması gereken önlemler’ konularında 200 yamaç paraşüt pilotuna eğitim verildi.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.