Avrupadan Gelen Gurbetçi̇ler Vatan Toprağına Ayak Bastı

Spread the love

KURBAN BAYRAMI’NI VE YAZ TATİLİNİ TÜRKİYE’DE GEÇİRMEK İSTEYEN BİNLERCE GURBETÇİ, KİLOMETRELERCE YOL KAT EDEREK ANA VATANA EDİRNE’DEN GİRİŞ YAPIYOR.

Avrupadan Gelen Gurbetçi̇ler Vatan Toprağına Ayak Bastı
Yayınlama: 04.06.2024
A+
A-
Spread the love

Kurban Bayramı’nı ve yaz tatilini Türkiye’de geçirmek isteyen binlerce gurbetçi, kilometrelerce yol kat ederek ana vatana Edirne’den giriş yapıyor. Edirne Valisi Yunus Sezer, 2024 yılının ilk 5 ayında sınır kapılarından 4 milyon 842 bin 877 yolcu giriş ve çıkışı olduğunu söyledi.

Yaz mevsiminin yaklaşması ile birlikte yıllık izinlerini memleketlerinde geçirmek isteyen gurbetçilerin ‘sıla’ yolculuğu başladı. Türkiye’ye Edirne’de bulunan 4 sınır kapısından ve arabalı tren ile giriş yapan gurbetçiler Kurban Bayramı’nı memleketlerinde sevdikleriyle beraber geçireceklerini söyledi. Ayrıca gurbetçiler, sevinçle geldikleri vatana onlarca saat sonra ayak bastıkları için mutlu olduklarını belirttiler.

Yurda giriş ve çıkışlarda sorun yaşamamaları ve rahat etmeleri için tedbirlerin artırıldığını söyleyen Edirne Valisi Yunus Sezer, sınır kapılarında personel takviyeleri yapıldığını belirtti.

Edirne Valisi Yunus Sezer, Valilik Toplantı Salonu’nda, Edirne’deki sınır kapılarında gurbetçi hareketliliğinin artmaya başladığını belirten Vali Sezer, gümrüklerde çok önemli personel takviyesinde bulunulduğunu ve emniyette de görevlendirmelerin başladığını aktardı.

Gurbetçilerin ülke özlemiyle geldiklerinde hiçbir bir sıkıntıyla karşılaşmadan memleketlerine gitmelerini sağlamayı hedeflediklerini ifade eden Vali Sezer, Edirne’deki 4 sınır kapısında gümrük ve emniyet boyutunda önlemler alındığına değindi.

Gurbetçilerin ülkeye sağlıklı bir şekilde ve kapılarda kuyruklara takılmadan girmeleri için hazırlıklara başladıklarını söyleyen Vali Sezer, önümüzdeki 5 ay boyunca çok önemli çalışmalar yapacaklarını ve takibin devam edeceğini vurguladı.

“Gurbetçi sezonunun başlamasıyla daha çok artış bekliyoruz”

Yurt dışına açılan sınır kapılarındaki araç ve yolcu trafiğinde de artış gözlendiğini ifade eden Vali Sezer, Yolcu trafiğinde geçen yılın ilk 5 ayına göre bu yıl yüzde 15’lik artış yaşandığını belirtti.

2024 yılının ilk 5 ayında sınır kapılarından 4 milyon 842 bin 877 yolcu giriş çıkışı olduğunu söyleyen Vali Sezer, “Araç sayısında da geçen yılın ilk 5 ayına göre yüzde 10’luk bir artış var, bu yıl 1 milyon 975 bin 273 araç giriş çıkışı yaşandı. Özellikle gurbetçi sezonunun başlamasıyla birlikte daha çok artış olmasını bekliyoruz” dedi.

Gurbetçi vatandaşlardan Sevgi Bele, Türkiye’deki tatili süresince bol bol gezerek dinleneceğini belirtti.

Avusturya’dan arabalı tren ile vatana giriş yapan gurbetçi vatandaşlardan Ahmet Akgün, “Memleketimize gelmek çok güzel bir duygu. Türkiye’de eşi dostu ziyaret edip tatilimizi yapacağız. İyi bir tatil geçirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Almanya’nın Stuttgart kentinde yaşayan 74 yaşındaki gurbetçi vatandaş Mustafa Gözen, “Biz vatanımızı çok seviyoruz ve senede 1 defa Türkiye’ye geliyoruz. Ülkemize rahat bir şekilde gelmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.