Avrasya Üni̇versi̇tesi̇ 10 Kasım Atatürkü Anma Töreni̇ Düzenledi̇

Spread the love

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ TÜM YERLEŞKELERİNDE EŞ ZAMANLI GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü ANMA PROGRAMLARI GERÇEKLEŞTİRDİ.

Avrasya Üni̇versi̇tesi̇ 10 Kasım Atatürkü Anma Töreni̇ Düzenledi̇
Yayınlama: 10.11.2023
A+
A-
Spread the love

Avrasya Üniversitesi tüm yerleşkelerinde eş zamanlı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma programları gerçekleştirdi.

Üniversitenin Pelitli Yerleşkesinde gerçekleşen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Anma programında söz alan Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Çelik, “Atatürk’ün ölümsüzlüğe uğurlandığı günün yıldönümünde herkese düşen en büyük görev Atatürk’ü ve onun en büyük eseri olan Cumhuriyet’i anlamak, Cumhuriyet’in değerlerini her koşulda korumak, Atatürkçü düşünceyi benimsemek, Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşımaktır. Sayın hocalarım, sevgili gençler, milletimizin geleceğinin sizlerin elinde olacağını bilen Atatürk, ‘Gençler cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak sizlersiniz’ demişti. Işığınızı, inancınızı ve gücünüzü Atatürk’ten almaktasınız. 10. yıl nutkunda el yazısıyla ‘Beni hatırlayınız’ diye yazdıktan sonra, bu cümlelerin üzerini çizmiştir. Bugün bir millet olarak, biz de atamıza şöyle sesleniyoruz seni hiç unutmadık ki hatırlayalım” diye konuştu.

Anma programları kapsamında Ömer Yıldız Yerleşkesinde Çocuk Gelişimi Kulübü öğrencilerinin hazırladığı eserler sergilendi. Öğrenciler duygularını hazırlanan Atatürk’e notlar albümüne yazdı. Anma programı ve etkinlikler gün boyu devam etti.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.