Av Sezonu Horonla Başladı

Spread the love

DÜZCELİ BALIKÇILAR, 1 EYLÜL’DE BİTECEK OLAN AV YASAĞINI BALIK EKMEK DAĞITIP, HORON OYNAYARAK KUTLADI.

Av Sezonu Horonla Başladı
Yayınlama: 31.08.2023
A+
A-
Spread the love

Düzceli balıkçılar, 1 Eylül’de bitecek olan av yasağını balık ekmek dağıtıp horon oynayarak kutladı.

Ege, Akdeniz ve Karadeniz’de endüstriyel avcılık yapılan balıkçı gemileri için 15 Nisan’da başlayan av yasağı, bugün saat 00.00 itibarıyla bitiyor. Yeni sezon için balıkçılar, yasak döneminde ağlarını ve teknelerini tamir etti. ’Vira bismillah’ diyecek olan Düzceli balıkçılar, yeni sezon için açılış töreni düzenledi. Programa Düzce protokolü de yoğun ilgi gösterdi. Düzce Valisi Selçuk Aslan, Milletvekili Ercan Öztürk, Tarım ve Orman İl Müdürü Esra Uzun balıkçıların açılış programına katılarak, yeni sezonun hayırlı olmasını diledi.

“Büyükşehirlere Akçakoca limanı üzerinden transfer yapılmakta”

Yeni sezon açılışına katılan Düzce Valisi Selçuk Aslan, “Bugün özlediğimiz bir heyecanı yeniden başlattığımız bir gündeyiz. Denizlerimizde sürdürülebilirliği sağlamak adına 15 Nisan – 1 Eylül arasında denizlerde avcılık yapmaya bir mola veriyoruz. Deniz canlılarının sürdürülebilmesi için bu elzem olan bir tedbirdir. 5 aylık süre içerisinde balıkçılar denizi özledi. Tüketicilerde sofralarda taze balığı özledi. Bu hasret bugün bitiyor ve 15 Nisana kadar sürecek. Karadeniz’in bereketi ile bizlere sunduğu nimetleri büyükşehirlere Akçakoca limanı üzerinden transfer edilmekte. Kazasız belasız bol bereketli bir av sezonu olsun diyelim. Rastgele diyelim vira bismillah diyelim” ifadelerini kullandı.

Düzceli balıkçılar halka 1 ton ekmek arası balık dağıtırken, horon oynayarak yeni sezona başladı.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.