Amasyada Hayvana Ezi̇yet Edi̇len Tesi̇si̇n Faali̇yetleri̇ Durduruldu

Spread the love

AMASYA’NIN SULUOVA İLÇESİNDE BÜYÜKBAŞ HAYVANA BIÇAK VE BALTAYLA EZİYET EDİLDİĞİ GÖRÜNTÜLER BASINA YANSIYAN ET ENTEGRE TESİSİNİN FAALİYETLERİ DURDURULDU. AMASYA VALİLİĞİ, “OLAYIN GERÇEKLEŞTİRİLDİĞİ İŞLETMENİN FAALİYETLERİ YAPILAN İDARİ DENETİMLER SONRASINDA 5996 SAYILI VETERİNER HİZMETLERİ, BİTKİ SAĞLIĞI VE GIDA KANUNU GEREĞİNCE DURDURULMUŞTUR” AÇIKLAMASINDA BULUNDU. VAHŞETİN YAŞANDIĞI KRAL ET ENTEGRE TESİSİ İŞLETMESİ DE ÖZÜR AÇIKLAMASI YAPTI.

Amasyada Hayvana Ezi̇yet Edi̇len Tesi̇si̇n Faali̇yetleri̇ Durduruldu
Yayınlama: 18.05.2024
A+
A-
Spread the love

Amasya’nın Suluova ilçesinde büyükbaş hayvana bıçak ve baltayla eziyet edilen et entegre tesisinin faaliyetleri durduruldu.

Amasya’nın Suluova ilçesinde faaliyet gösteren Kral Et Entegre tesisinde yaşanan vahşetin görüntülerinin sosyal medyada yayılarak tepki çekmesi sonrası jandarma ile Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Tesisteki incelemeler sonrası tesiste çalışan İ.T., N.T., H.S., E.Ç. ve A.A. yakalanarak gözaltına alındı. 5 şüpheli çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Amasya Valiliğinden yapılan açıklamada, “Olayın gerçekleştirildiği işletmenin faaliyetleri yapılan idari denetimler sonrasında 5996 sayılı veteriner hizmetleri, bitki sağlığı ve gıda kanunu gereğince durdurulmuştur” açıklamasında bulundu.

Olayın yaşandığı Kral Et Entegre tesisi işletmesi de açıklama yaptı. Açıklamada, “İdari makamlarca verilecek her türlü karara saygılı olduğumuzu ifade etmek isteriz. Meydana gelen bu üzücü olaydan dolayı tüm kamuoyundan ve paydaşlarımızdan tekrar özür diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.