Amasya Bayram Tadında Festi̇vale Hazırlanıyor

Spread the love

AMASYA’DA HER YIL 12 – 22 HAZİRAN TARİHLERİ ARASINDA DÜZENLENEN ULUSLARARASI ATATÜRK KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ, BU YIL KURBAN BAYRAMI’NA DENK GELECEK.

Amasya Bayram Tadında Festi̇vale Hazırlanıyor
Yayınlama: 09.06.2024
A+
A-
Spread the love

Amasya’da her yıl 12-22 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali, bu yıl Kurban Bayramı’na denk gelecek. 9 günlük bayram tatili için henüz plan yapmayanlara 8 bin 500 yıllık tarihe sahip Amasya’yı görmeyi tavsiye eden Amasya Valisi Yılmaz Doruk, “Amasya’da bayramın önü ve sonu festival. 12 Haziran’dan itibaren aslında bizim bayramımız 10 gün sürecek. Hem festival hem de bayram etkinlikleri olacak. Denize girmeyi düşünmeyen herkes için Amasya’da her şey var” dedi.

Osmanlı şehzadelerinden çoğunun ilk eğitimini alıp devlet yönetimini öğrendiği yer olması dolayısıyla ‘Şehzadeler şehri’ olarak anılan Amasya, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 22 Haziran 1919’da ilan ettiği cumhuriyetin doğum belgesi Amasya Tamimi’ni hazırladığı yer olarak tarihin altın sayfalarına geçti. Amasyalılar her yıl 12 – 22 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali ile bu önemli dönemi yaşatıyor.

“Tarihe yolculuk yapıyorsunuz”

Tarihi ve kültürel değerleriyle UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’nde olup efsane aşıklar Ferhat ile Şirin’in yaşadığı topraklar olarak bilinen Amasya’nın gastronomide öne çıkmaya çalışmasının yanı sıra ziyaretçilerine tarihte yolculuk yapmayı vadettiğine değinen Vali Doruk, “Amasya’nın insanları rahatlatan tarihi, otantik bir ortamı var. Akşam üzeri Yeşilırmak boyunca yürümek bile başlı başına buraya gelmek için bir nedendir. Çünkü tarihe yolculuk yapıyorsunuz. 2 bin, 3 bin yıllık eserleri somut olarak görebiliyorsunuz. İç içe geçmiş medeniyetlerin eserleri var” diye konuştu.

“Amasya’da bayramın önü ve sonu festival”

Konserler ve çeşitli etkinlikler planlanan festivalin hazırlıklarının son aşamaya geldiğini anlatan Doruk, “Amasya’da bayramın önü ve sonu festival. 12 Haziran’dan itibaren aslında bizim bayramımız 10 gün sürecek. Hem festival hem de bayram etkinlikleri olacak” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.