Alanyada 72 Okulda 9 Bi̇n Öğrenci̇ ‘Sıfır Atık Eği̇ti̇mi̇ Aldı

Spread the love

ALANYA BELEDİYESİ TARAFINDAN EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BOYUNCA DÜZENLENEN SIFIR ATIK EĞİTİM SEFERBERLİĞİ PROJESİ’NİN FİNALİ YAPILDI. PROJEDE BAŞARILI OLAN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ.

Alanyada 72 Okulda 9 Bi̇n Öğrenci̇ ‘Sıfır Atık Eği̇ti̇mi̇ Aldı
Yayınlama: 07.06.2024
A+
A-
Spread the love

Alanya Belediyesi tarafından eğitim-öğretim yılı boyunca düzenlenen Sıfır Atık Eğitim Seferberliği Projesi’nin finali yapıldı. Projede başarılı olan öğrencilere ödülleri verildi.

Uygulamaya geçirdiği ‘Sıfır Atık’ proje ve çalışmalarıyla Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Türkiye’ye örnek gösterilen belediyelerinden olan Alanya Belediyesi’nce 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı’nda düzenlenen Sıfır Atık Eğitim Seferberliği Projesi kapsamında 72 okulda 9 bin öğrenciye Sıfır Atık eğitimi verildi. Çevre Haftası etkinlikleri nedeniyle Ayşe Melahat Erkin Ortaokulu’nda projenin final programı gerçekleştirildi. Programa, Alanya Belediye Başkan Danışmanı Nazmi Zavlak, Belediye Meclis Üyesi İrem Yunusoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, Belediye Temizlik İşleri Müdürü Adem Demir, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Başarılı öğrencilere özel ödül

Okulun salonunda açılan Sıfır Atık Sergisi’ni gezen katılımcılar, öğrencilerin ellerinden çıkan geri dönüşüm ürünlerini yakından incelediler. Bir öğrencinin hazırladığı avokado kabuğundan gübre üretimi çalışması büyük dikkat çekti. Akabinde ise öğrenciler, çeşitli şov ve gösteriler yaparak, Sıfır Atık’ın önemine vurgular yaptılar. Yıl boyunca başarılı çalışmalarla bölge birincisi olan öğrenciler de Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik tarafından özel olarak ödüllendirildi. Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm Eğitmeni Melike Aslan’ın belirlenen okullarda sınıf sınıf verdiği eğitimlerle öğrenciler, Sıfır Atık’ın önemini kavrayıp, yeşil bir çevre için yapılması gerekenler konusunda bilgiler edindi.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.