Afad Gönüllüleri̇ Eği̇ti̇mleri̇ni̇ Tamamladı

Spread the love

AFET VE ACİL DURUM (AFAD) YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI TARAFINDAN GÖNÜLLÜLERLE YÖNELİK BAŞLATILAN EĞİTİM ÇALIŞMALARI AKSARAY’DA TEORİK VE UYGULAMALI OLARAK TAMAMLANDI.

Afad Gönüllüleri̇ Eği̇ti̇mleri̇ni̇ Tamamladı
Yayınlama: 19.05.2024
A+
A-
Spread the love

Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı tarafından gönüllülerle yönelik başlatılan eğitim çalışmaları Aksaray’da teorik ve uygulamalı olarak tamamlandı.

Aksaray’da Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından düzenlenen teorik ve uygulamalı eğitim programları gönüllülerin katılımıyla başarıyla tamamlandı. Destek AFAD Gönüllüleri olarak adlandırılan grup, afet anlarında etkin bir şekilde müdahale edebilmek için gerekli bilgi ve becerilerle donatıldı. Eğitimler çerçevesinde gönüllülerin afetlere hazırlık, afet anında yapılması gerekenler ve afet sonrası kurtarma operasyonları konularında bilinçlendirilirken teorik derslerde, afet yönetimi, ilk yardım, psikolojik destek ve koordinasyon konularında kapsamlı bilgiler verildi. Uygulamalı eğitimlerde ise gerçek hayata yakın senaryolarla katılımcılar, afet bölgelerinde karşılaşabilecekleri durumlara yönelik pratik deneyim kazandı.

AFAD İl Müdürü Kadir Çelik, eğitimin önemine vurgu yaparak, “Bu tür eğitimler, gönüllülerimizin afet anında daha hızlı ve etkili müdahale edebilmeleri için büyük önem taşıyor. Teorik bilgiler kadar, uygulamalı eğitimler de kritik öneme sahip. Eğitimleri başarıyla tamamlayan gönüllülerimiz, olası bir afet durumunda sahada aktif olarak görev alabilecekler” dedi.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.