Adanalı Öğrenci̇leri̇n Keçi̇ören Gezi̇si̇

Spread the love

ADANA’DAN ANKARA’YA GELEN 50 KİŞİLİK GRUP ÖĞRENCİ GRUBU KEÇİÖREN’İN TARİHİ VE DOĞAL GÜZELLİKLERİNİ YERİNDE GÖRDÜ.

Adanalı Öğrenci̇leri̇n Keçi̇ören Gezi̇si̇
Yayınlama: 28.06.2024
A+
A-
Spread the love

Adana’dan Ankara’ya gelen 50 kişilik grup öğrenci grubu Keçiören’in tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde gördü.

Adana’dan gelen İmamoğlu Yavuz Sultan Selim Ortaokulu ve İmamoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencileri, Keçiören’de misafir edildi. 50 kişilik grup Keçiören’in tarihi ve doğal güzelliklerini gezerek keyifli bir gün geçirdi. Botanik Bahçesi, Doğal Yaşam Parkı ve Estergon Kalesi gibi birçok adresi gezip görme fırsatı bulan Adanalı gençler, Atatürk Milli Mücadele Müzesi ziyaretiyle de Ankara’nın köklü tarihine yolculuk etme fırsatı buldu. Gençlere Ankara’nın Milli Mücadele’de ki rolü ve müzede sergilenen eserler hakkında bilgi verildi. Rehberler eşliğinde müzeyi gezen öğrenciler, Halide Edip Adıvar’ın konakladığı oda ile Milli Mücadele döneminde kullanılan askeri mühimmatlara yoğun ilgi gösterdi.

Deniz Dünyası’nda büyülü keşif

Keçiören gezisinde bir sonraki adres ise 4 bin metrekarelik alana sahip Deniz Dünyası oldu. Hint, Pasifik ve Atlas Okyanusu’ndan yaklaşık 150 türden balık barındıran tesisi gezen öğrencilere deniz canlıları hakkında bilgi verildi. Köpek balığından vantuza, kaplumbağadan timsaha kadar birçok deniz canlısını yakından görme fırsatı bulan öğrenciler, deniz dünyasına keyifli bir yolculuk yaptı.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.