Abd Dışi̇şleri̇ Bakanlığı: “Bi̇den Yöneti̇mi̇ Türki̇yeni̇n F-16 Fi̇losunun Moderni̇zasyonunu Destekli̇yor”

ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI SÖZCÜ YARDIMCISI VEDANT PATEL, ABD BAŞKANI JOE BİDEN YÖNETİMİNİN TÜRKİYE’NİN F-16 SAVAŞ UÇAĞI FİLOSUNUN MODERNİZASYONUNU DESTEKLEDİĞİNİ ANCAK ABD KONGRESİ’NİN BU KONUDA KİLİT BİR ROL OYNADIĞININ FARKINDA OLDUKLARINI BELİRTTİ.

Abd Dışi̇şleri̇ Bakanlığı: “Bi̇den Yöneti̇mi̇ Türki̇yeni̇n F-16 Fi̇losunun Moderni̇zasyonunu Destekli̇yor”
resim yükle
Yayınlama: 24.01.2024
A+
A-

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin Türkiye’nin F-16 savaş uçağı filosunun modernizasyonunu desteklediğini ancak ABD Kongresi’nin bu konuda kilit bir rol oynadığının farkında olduklarını belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin F-16 savaş uçağı filosunun modernizasyonu hakkında açıklama yaptı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel yaptığı açıklamada, İsveç’in NATO üyeliğine Türkiye tarafından onay verilmesinin ABD tarafından memnuniyetle karşıladığını belirterek, Macaristan’ın da bu süreçte adım atmasını sabırsızlıkla beklediğini aktardı.

resim yükle

ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin Türkiye’nin F-16 savaş uçağı filosunun modernizasyonunu desteklediğini belirten Patel, ancak ABD Kongresi’nin bu konuda kilit bir rol oynadığının farkında olduklarını belirtti.

resim yükle
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.