Uludere İçme Suyu Arıtma Tesi̇si̇, Öğrenci̇leri̇n Dersi̇ne Konu Oldu

SAKARYA’NIN HENDEK İLÇESİNDE BULUNAN ULUDERE İÇME SUYU ARITMA TESİSİ’NDE ÖĞRENCİLER, ÇEVRE EĞİTİMİ VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ DERSİ ÇERÇEVESİNDE SU KAYNAKLARININ İNCELENME AŞAMASINI VE SU ARITIM SÜREÇLERİNİ YAKINDAN GÖZLEMLEME FIRSATI YAKALADI.

Uludere İçme Suyu Arıtma Tesi̇si̇, Öğrenci̇leri̇n Dersi̇ne Konu Oldu
resim yükle
Yayınlama: 06.10.2024
A+
A-

Sakarya’nın Hendek ilçesinde bulunan Uludere İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde öğrenciler, Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği dersi çerçevesinde su kaynaklarının incelenme aşamasını ve su arıtım süreçlerini yakından gözlemleme fırsatı yakaladı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), Hendek Şehit Mahmutbey Ortaokulu 8. sınıf öğrencilerini Hendek Uludere İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde misafir etti. Öğrenciler, Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği dersi kapsamında düzenlenen gezide, suyun kaynaktan musluklara ulaşana kadar geçen arıtma süreci öğrencilere aktarıldı. Ziyaret sırasında öğrencilere içme suyunun arıtılma sürecinde izlenen aşamalar, kullanılan teknolojiler ve su kaynaklarının korunmasına yönelik alınan önlemler hakkında detaylı bilgi verildi. Uzmanlar tarafından su kaynaklarının verimli kullanılması ve iklim değişikliğinin su üzerindeki etkileri üzerine bilgilendirmeler yapıldı.

resim yükle

resim yükle
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.