Brezi̇lya Devlet Başkanı Si̇lvanın Uçağı Tekni̇k Arıza Nedeni̇yle 5 Saat Havada Kaldı

BREZİLYA DEVLET BAŞKANI LUİZ INACİO LULA DA SİLVA’NIN MEKSİKA’DAN AYRILMAK ÜZERE HAVALANAN UÇAĞI TEKNİK BİR ARIZA NEDENİYLE 5 SAAT HAVADA KALDIKTAN SONRA İNİŞ YAPTI.

Brezi̇lya Devlet Başkanı Si̇lvanın Uçağı Tekni̇k Arıza Nedeni̇yle 5 Saat Havada Kaldı
resim yükle
Yayınlama: 02.10.2024
A+
A-

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva’nın Meksika’dan ayrılmak üzere havalanan uçağı teknik bir arıza nedeniyle 5 saat havada kaldıktan sonra iniş yaptı.

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, dün Meksika’nın yeni devlet başkanı Claudia Sheinbaum’un yemin törenine katılmak üzere ülkeye resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Törenin ardından Brezilya’ya dönmek üzere bindiği uçakta henüz bilinmeyen bir nedenle teknik arıza meydana geldiği bildirildi. Brezilya Hava Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, uçağın yerel saatle 19.16’da Mexico City’deki Felipe Angeles Havaalanı’na iniş yaptığı kaydedildi. Açıklamada, uçağın güvenli bir şekilde iniş yapabilmesi için yeterli yakıtı tüketmesi gerektiği ve bu nedenle saatlerce uçtuğu belirtildi. Uçuş takip platformuna göre uçak yaklaşık 5 saat Meksika hava sahasında kaldı. Brezilya Devlet Başkanlığı Basın Sekreteri Jose Chrispiniano, inişin gerçekleşmesinin ardından uçaktaki herkesin durumunun iyi olduğunu açıkladı.

resim yükle

Brezilya’daki Airbus A319 tipi başkanlık uçağının 2004 yılında satın alındığı öğrenildi.

resim yükle
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.