Yeni̇ Tıbbi̇yeli̇ler Önlükleri̇ni̇ Gi̇ydi̇

TIP FAKÜLTESİ 2024-2025 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AÇILIŞ VE ÖNLÜK GİYME TÖRENİ, ATATÜRK KONGRE VE KÜLTÜR MERKEZİ’NDE YAPILDI.

Yeni̇ Tıbbi̇yeli̇ler Önlükleri̇ni̇ Gi̇ydi̇
resim yükle
Yayınlama: 23.09.2024
A+
A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi’nin 2024-2025 eğitim-öğretim yılı açılış ve önlük giyme töreni, Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın’ın ’Bilim ve Teknolojinin Zirvesinde Beyin, Kuantum ve Yapay Zekâ ile Geleceği İnşa Etmek’ dersiyle başladı.

Tıp Fakültesi 2024-2025 eğitim-öğretim yılı açılış ve önlük giyme töreni, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. OMÜ Tıp Fakültesi’nin 1973 yılında kurulduğunu hatırlatan Dekan Prof. Dr. Cengiz Çokluk, “Fakültemiz, hekim adaylarını tanı ve tedavi süreçlerini kapsamlı bir şekilde değerlendirebilecek şekilde yetiştirmektedir. Öğrencilerine dünya tıp literatürünü takip etme yetenekleri kazandırmanın yanı sıra vicdani kanaatleri yüksek, özverili, anlayışlı ve insancıl bireyler olmaları için gereken değerleri aşılamaktadır” dedi.

resim yükle

Tıp fakültesini kazanan öğrencilere seslenen Çokluk, “Sizler ülkemizin en prestijli kurumlarından biri olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandınız. Bu fakülte, ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele’yi başlatmak için Samsun’a çıktığı tarihten adını alıyor. Türkiye’nin en donanımlı öğretim üyelerinden ders alma ayrıcalığını yaşayacaksınız. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirin. Ailenizi ve milletinizi gururlandıracağınız bu zorlu yolculukta kendinizi iyi hazırlamanız çok önemli. Hekim olarak mezun olmak ve Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’nı (TUS) kazanmak, bu yolculuğun sadece birer basamağıdır. Asıl önemli olan, hayat boyu öğrenmeye açık, insanı değerleri yüksek, bilimsel yaklaşımları ve evrensel değerleri özümseyen, kararlı, idealist ve anlayışlı hekimler olabilmektir. Bu duygu ve düşüncelerle Tıp Fakültemizin 2024-2025 öğretim dönemini başarılı geçmesini diliyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

Törene; Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Tevfik Sünter, Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Davut Güven, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

resim yükle
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.