ÇORUM HABER GAZETESİ GENEL MÜDÜRÜ MEHMET YOLYAPAR, HİTİT ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA ANADOLU’DA BASIN” SÖYLEŞİSİNDE TECRÜBELERİNİ MEDYA VE İLETİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİLERİYLE PAYLAŞTI.
Hitit Üniversitesi tarafından düzenlenen “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Anadolu’da Basın” söyleşisinde Gazeteci Mehmet Yolyapar, tecrübelerini Medya ve İletişim Programı öğrencileriyle paylaştı.
Meslek Yüksekokulları Ethem Erkoç Konferans Salonu’ndaki söyleşide konuşan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla çok sayıda etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade ederek mesleğinde öne çıkan isimleri de öğrencilerle buluşturmayı planladıklarını söyledi.
Birikimi paylaşmanın önemine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Öztürk, “Yılların bir birikimi, Çorum’un özel bir ismi, Anadolu’da basın deyince sadece Çorum’da değil ülkemizde de ismi ön sıralarda gelen Çorum’un sevdalısı Mehmet Yolyapar’ı öğrencilerimizle buluşturmanın heyecanı içindeyiz” dedi.
Rektör Prof. Dr. Öztürk, gelecek dönemde Medya ve İletişim Programı tarafından basında dijitalleşme çerçevesinde, geleceğin enerjisiyle geçmişin tecrübelerini bir araya getirecek kapsamlı bir proje gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.
Söyleşide öğrencilerin sorularını cevaplayan Çorum Haber Gazetesi Genel Müdürü Mehmet Yolyapar, Mehmet Yolyapar, mesleki tecrübelerini öğrencilerle paylaşarak Çorum Haber’in kuruluş hikayesinden bahsetti.
İmzasını taşıyan haberler üzerinden örnekler vererek öğrencilere tavsiyelerde bulunan Yolyapar, iyi bir gazeteci olmak için çok kitap okumanın önemine dikkat çekerek “Çok okumak gazeteci olmanın birinci şartıdır. İlkeli olmak da en önemli kriteridir. Sırf ilgi çekeyim diye sansasyon ve asparagas haberciliğe tevessül etmeden dürüstçe haberin gerekli unsurlarını tam olarak vermek önceliğimiz olmalıdır.” dedi.
Yolyapar, konuşmasında basının gelişim sürecinin yanı sıra geçmişe göre bugünkü imkanların avantaj ve dezavantajlarını aktardı.