Ti̇kadan Mozambi̇kte Mesleki̇ Eği̇ti̇m Altyapısını Güçlendi̇ren Proje

TÜRK İŞBİRLİĞİ VE KOORDİNASYON AJANSI BAŞKANLIĞI (TİKA), MOZAMBİK’İN KATEMBE KÖYÜNDE BULUNAN KATEMBE MESLEK OKULUNDA, ELEKTRİK-ELEKTRONİK MESLEKİ EĞİTİM ATÖLYESİ KURULMASINA DESTEK SAĞLADI.

Ti̇kadan Mozambi̇kte Mesleki̇ Eği̇ti̇m Altyapısını Güçlendi̇ren Proje
resim yükle
Yayınlama: 19.12.2023
A+
A-

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Mozambik’in Katembe köyünde bulunan Katembe Meslek Okulunda, Elektrik-Elektronik Mesleki Eğitim Atölyesi kurulmasına destek sağladı.

TİKA ve Mozambik Cumhuriyeti Devlet Gençlik ve İstihdam Genel Sekreterliği iş birliğinde gerçekleştirilen proje ile bölge gençlerinin mesleki ve teknik eğitim hizmetlerine daha etkin ulaşım sağlanması hedefleniyor.

resim yükle

TİKA tarafından temin edilen bakım, onarım, yapım işleri ile eğitim araç ve gereçleri, atölyenin verimli bir şekilde kullanılmasını sağlayacak. Proje çerçevesinde her yıl yaklaşık 200 öğrenciye yönelik mesleki eğitim programları düzenlenerek, gençlerin elektrik-elektronik alanında yeteneklerini geliştirmelerine imkan tanınacak.

Mozambik Devlet Gençlik ve İstihdam Sekreterliği Mesleki Eğitim Müdürü Leo Elias Jamal, TİKA’nın sağladığı destek için teşekkürlerini ileterek, Katembe bölgesindeki gençlerin istihdam edilmesi ve nitelikli iş gücüne katkı sağlanması açısından projenin önem taşıdığını belirtti.

resim yükle
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.