Vatan şairi, 182’nci yılında Tekirdağ’da anıldı

TEKİRDAĞ’IN SÜLEYMANPAŞA İLÇESİNDE BULUNAN NAMIK KEMAL HEYKELİ ÖNÜNDE DÜZENLENEN PROGRAMDA ÇELENK SUNMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ. PROGRAMDA SAYGI DURUŞU VE İSTİKLAL MARŞI’NI OKUNDUKTAN SONRA TÖREN SONA ERDİ. PROGRAMA KATILAN TEKİRDAĞ VALİSİ AZİZ YILDIRIM, BERABERİNDEKİLER İLE GÜNÜN ANLAM VE ÖNEMİ SEBEBİYLE NAMIK KEMAL EVİ’Nİ ZİYARET ETTİ. ZİYARETTE, NAMIK KEMAL DERNEĞİ BAŞKANI SEZAİ KURT, EV HAKKINDA KATILIMCILARA BİLGİ VERDİ.

Vatan şairi, 182’nci yılında Tekirdağ’da anıldı
resim yükle
Yayınlama: 21.12.2022
A+
A-

Osmanlı İmparatorluğu Dönemi Türk edebiyatının “Vatan şairi” Namık Kemal, doğumunun 182’nci yıl dönümü sebebiyle memleketi Tekirdağ’da anma programı düzenlendi.

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde bulunan Namık Kemal Heykeli önünde düzenlenen programda çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Programda Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nı okunduktan sonra tören sona erdi. Programa katılan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, beraberindekiler ile günün anlam ve önemi sebebiyle Namık Kemal Evi’ni ziyaret etti. Ziyarette, Namık Kemal Derneği Başkanı Sezai Kurt, ev hakkında katılımcılara bilgi verdi.

resim yükle

Osmanlı İmparatorluğu Döneminde Tekirdağ’da dünyaya gelen Namık Kemal, yurtseverlik, hürriyet, millet kavramlarına bağlı olarak birçok esere imza atmıştı.

resim yükle
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.