663. Tari̇hi̇ Kırkpınar Yağlı Güreşleri̇ Öncesi̇ Kri̇z!

Spread the love

663. TARİHİ KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ ÖNCESİ ÖN ELEMELERDE MÜCADELE EDECEK BAŞPEHLİVANLAR, BU YIL İLK KEZ UYGULANAN ÖN ELEME DÜZENLEMESİNİ PROTESTO ETMEK AMACIYLA GÜREŞMEME KARARI ALDIKLARINI AÇIKLADI.

663. Tari̇hi̇ Kırkpınar Yağlı Güreşleri̇ Öncesi̇ Kri̇z!
Yayınlama: 25.06.2024
A+
A-
Spread the love

663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesi ön elemelerde mücadele edecek başpehlivanlar, bu yıl ilk kez uygulanan ön eleme düzenlemesini protesto etmek amacıyla güreşmeme kararı aldıklarını açıkladı.

663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, Edirne’de 5-6-7 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek. Geleneksel tarihi güreşler öncesi CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi’nde ilk 32’ye giremeyen başpehlivanlar ortak bir bildiri yayımladı.

Kırkpınar’da mücadele edecek başpehlivanlar arasında yer alabilmek için bu yıl ilk kez uygulanacak ön eleme müsabakalarında güreşecek olan başpehlivanların, sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde yapılacak ’Altın Kemer’ mücadelesine Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu (TGGF) tarafından Yağlı Güreş geleneğimizi hiçe sayan ve er meydanına başpehlivanların çıkmasını engelleyen, yağlı güreş tarihimizde hiç bir zaman olmamış, keyfi ön eleme düzenlemesini protesto etmek amacıyla başpehlivanlar olarak güreşmeme kararı aldığımızı bildiririz. Edirne’de ilk 32 ye kalmak için 3 tur sonrasında ligi ilk 8 sırada bitirenlerle güreşeceğimizi ve bunun adaletsiz olduğunu TGGF’ye bildirmemize rağmen bugüne kadar yanlıştan dönüş yapılmamıştır. Perşembe günü yapılacak olan ön eleme güreşlerine katılmayacağımızı başpehlivanlar arasında ayrım olmadan, cumartesi günü Edirne Sarayiçi’nde kol bağlamak istediğimizi beyan ediyoruz. İlgili talimat değişikliğinin iptali için Danıştay 10. Dairesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Tahkim Kurulu’na dava açtığımızı ve sadece güreşmek istediğimizi kamuoyuna saygıyla bildiririz.”

663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde ön elemelerde mücadele edecek başpehlivanlar şöyle:

“İsmail Erkal, Yalçın Üncül, Cengizhan Şimşek, Hasan Cengiz, Serkan Serttürk, Okan Acar, Ali Yanatma, Hamza Köseoğlu, Bekir Eryücel, Mecit Yıldırım, Süleyman Aykırı, Abdullah Güngör, Rıza Yıldırım, Arif Akın, İsmail Güzel, Onur Balcı, Yunus Emre Yaman, Atilla Güzel, Hamza Özkaradeniz, Yıldıray Pala, Seçkin Duman, Semih Turgut, Şahali Kurt, Kaan Kaya, Recep Çakır, Salih Erinç, Menderes Saltık, Feyzullah Aktürk, Cenk İldem.”

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.