42. Kafkasör Festi̇vali̇ Boğalı Kortej Yürüyüşüyle Başladı

Spread the love

ARTVİN’İN KAFKASÖR YAYLASI´NDA BU YIL 42.’Sİ DÜZENLENECEK VE 4 GÜN SÜRECEK OLAN KAFKASÖR KÜLTÜR TURİZM VE SANAT FESTİVALİ BOĞALARIN DA KATILDIĞI KORTEJ YÜRÜYÜŞÜYLE BAŞLADI.

42. Kafkasör Festi̇vali̇ Boğalı Kortej Yürüyüşüyle Başladı
Yayınlama: 06.07.2023
A+
A-
Spread the love

Artvin’in Kafkasör Yaylası´nda bu yıl 42.’si düzenlenecek ve 4 gün sürecek olan Kafkasör Kültür Turizm ve Sanat Festivali boğaların da katıldığı kortej yürüyüşüyle başladı.

Artvin’de bu yıl 42.’si düzenlenecek olan Kafkasör Kültür Turizm ve Sanat Festivali Kortej yürüyüşüyle başladı. Festivalin en önemli organizasyonu olan 200 yıllık geleneğe sahip boğa güreşleri nedeniyle kortejde güreş boğaları da yerini aldı. Kortej yürüyüşü ‘Arıza’ isimli 550 kilo ağırlığında boğa eşliğinde gerçekleşti. Halitpaşa Meydanında toplanan vatandaşlar, Valilik önündeki Atatürk anıtına çelenk bıraktı, ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin, “Geleneğimiz ve kültürümüzde 200 yıldan fazla bir süreçte var olan boğa güreşlerini yaşatmak amacıyla 42. Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali’ni düzenliyor olmamın mutluluğunu yaşıyoruz. Boğalar büyük dağa giderken, büyük dağda yaylanırken ve sonbaharda yani güzün geri dönüşte sürünün başı olarak hayvan iç güdüsü ile liderlik eder diğer boğalarda yine hayvan içgüdüsüyle baş boğaya itaat ederler. Kafkasör’e çıktığımızda boğaların birbirleri ile güreşerek barışmasını, birbirleri ile kaynaşıp kardeş olmalarını hep birlikte izleyeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından festival açılışı halk oyunları gösterileriyle devam etti.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.