10 Yıl Sonra Kendi̇leri̇ni̇ Gösterdi̇ler, Si̇vasta Kara Leylek Ai̇lesi̇ Görüntülendi̇

Spread the love

SİVAS’TA YAKLAŞIK 10 YILIN ARDINDAN KARALEYLEK AİLESİ GÖRÜLDÜ. KAYALIK ARAZİYİ YUVA SEÇEN KARALEYLEK AİLESİ DRON İLE HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ.

10 Yıl Sonra Kendi̇leri̇ni̇ Gösterdi̇ler, Si̇vasta Kara Leylek Ai̇lesi̇ Görüntülendi̇
Yayınlama: 08.08.2023
A+
A-
Spread the love

Sivas’ta yaklaşık 10 yılın ardından karaleylek ailesi görüldü. Kayalık araziyi yuva seçen karaleylek ailesi dron ile havadan görüntülendi.

Halk dilinde Çeltik Kargası olarak bilinen Karaleylek, 10 yılın ardından Sivas’ta yeniden görüldü. Diğer leyleklerin aksine şehirlerden uzak yerleşim alanlarını tercih eden Karaleylekler, Sivas’ın Yıldızeli ilçesine bağlı Bakırcıoğlu köyünde görüldü.

Siyah ince bacakları ve siyah beyaz renkli gövdeleri ile dikkat çeken karaleylekler, dron ile havadan görüntülendi. Biri yetişkin olmak üzere toplam 3 adet Karaleylek, diğer leyleklerin aksine kayalık arazileri yuva olarak seçiyor.

Yıldızeli ilçesine bağlı Bakırcıoğlu köyünde yaşayan Veysel Koç, yaklaşık 10 yıldır görmediğini ifade ederek, “Çocukluğumuzdan bu yana her sene gelip yuva yapıyorlardı. 1 veya iki tane görülüyordu. 10 sene gelmediler. Bu sene de ben yeni görüyorum. Şu an yavruları var. Yumurta da olabilir” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Specify Facebook App ID and Secret in the Super Socializer > Social Login section in the admin panel for Facebook Login to work

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.